alt="Smoked Steelhead Trout Recipe"

Røkt Steelhead ørret Oppskrift



Røyking av stålhode kan være så vanskelig eller så enkelt som du gjør det. Og etter flere dager med rulling i monsterstålhoder, forvitret kulden og grovt den langs elven, begynner det å høres ganske fint ut.

I denne oppskriften fra Avid Steelhead Angler Steve Huffaker, kommer preparatet ned på en enkel tørr saltlake og kjøleskap, noe som gjør den til en av de enkleste røkt stålhodeoppskriftene der ute.

Ingredients

Tørr saltlake:

1 kopp brunt sukker

¾ kopp kosher salt

½ ts malt nellik

½ ts hvit pepper

Preparation

Dekk til filetene og la dem stå i kjøleskapet over natten, hvor de vil trekke i sin egen juice og absorbere krydderne.

Neste morgen, vask filetene av med vann og la dem lufttørke i 2 timer. Dette vil danne en klebrig pellicle på overflaten av kjøttet og det vil bidra til å holde på fuktigheten.

Røyking av Steelhead-filetene:

Spray eller påfør olje på røykstativene for å forhindre at fisken fester seg, og legg fisken på skinnsiden ned.

Kaldrøyk ved lavest mulig temperatur i 3 timer med Alder, Hickory eller ditt valg av Bradley Bisquettes. Deretter, over en 2-timers periode, øker du gradvis temperaturen opp til 170 °F.

Fortsett å røyke ved 170 °F i 2 timer, pass på at du ikke overskrider 170 °F, ellers vil teksturen til fisken endre seg til den til overkokt fisk. Døm ferdighet ved å undersøke utseende, følelse og lukt. Om nødvendig, bruk et mattermometer for å sjekke innvendig temperatur. Når den når 140 °F, er den ferdig.

La fisken avkjøles i romtemperatur i en time. Avkjøl deretter utildekket, over natten. Neste morgen kan fisken pakkes inn i plastmatpapir eller legges i plastposer. Sluk etter eget ønske.

Denne oppskriften kan brukes til både steelhead og laks. Prøv det, bruk noen av dine egne favorittkrydder, og la oss få vite hvordan det blir! Vi ser alltid frem til å høre fra deg.