smoked tilapia with grapefruit

Røkt Tilapia med grapefrukt og ingefær marinadeoppskrift



Røyking av fisk er mye raskere enn storfekjøtt eller annet kjøtt. Så det vil ikke ta deg lang tid å tilberede disse tilapia -filetene, så vel som den bemerkelsesverdige sausen.

Ingredients

2 store grapefrukter, skrelt og delt i kvarte

1 tomme ingefærrot, skrelt og kuttet i små biter

3 fedd hvitløk

¼ kopp vegetabilsk olje

2 ss fiskesaus

1 kopp brunt sukker

½ ts salt

4 Tilapia-fileter

Preparation

Lag marinaden ved å ha kvart grapefrukt, ingefær, hvitløk, olje, fiskesaus, brunt sukker og salt i en foodprosessor. Bearbeid til jevn og godt blandet.

Dekk tilapiafiletene i marinaden i en stor bolle. Snu fisken slik at den er helt belagt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i ca 2 timer.

Sett røykeovnen til 275ºF med valgfrie trebisquetter (el, stillehavs, eple).

Fjern tilapiafiletene fra marinaden og legg dem på en røykstativ og legg risten i Bradley smoker. Røyk fisken til den når en indre temperatur på 145ºF, ca. 2 timer.

Server eventuelt med wokde grønnsaker og strø over grønn løk.