Maple røkt Tunfisk Oppskrift
Denne røkt tunfiskfiletoppskriften er den perfekte måten å imponere middagsgjestene dine på. Marinert over natten med en smakfull blanding av urter og krydder, og deretter sakte tilberedt i en Bradley-røyker ved hjelp av lønnsbisquetter, er det et deilig tillegg til ethvert måltid. Server med vegetabilsk røre og ris pilaf for et komplett og tilfredsstillende måltid.
Ingredients
4 stykker tunfiskfilet – 2 kg (4 lb)
Matolje
Marinade:
15 Ml (1 ss) tørket dill
15 Ml (1 ss) sennepsfrø
45 ml (3 ss) salt
5 ml (1 ts) malt svart pepper
125 ml (½ c) brunt sukker
2 laurbærblader
1000 ml (4 c) vann
Preparation
Kvelden før du planlegger å servere fisken, bland sammen marinadeingrediensene i en middels stor bolle, slik at salt og sukker er helt oppløst.
Legg marinade i en stor, tung plastpose, tilsett fisk, forsegl og avkjøl over natten.
Ta fisken ut av posen og tørk.
Røykemetode:
Forvarm Bradley Smoker til mellom 105°C og 120°C (220°F og 250°F).
Plasser fisken på oljede rister og bruk lønnsmaksbisquetter røyk/kok i 1 ½ til 2 timer.
Å servere:
Røkt tunfiskfilet er deilig servert med grønnsaksrøre og rispilaf.