Maple røkt Tunfisk Oppskrift
Det mørke kjøttet av tunfisken vil være rosa, selv når det er fullkokt, og dette kjøttet vil smake litt som herdet skinke.
Du kan bruke hvilken som helst størrelse på fisk, eller du kan blande forskjellige tunfiskstørrelser. All tunfisk, uansett størrelse, kan behandles i samme herdingbeholder. Størrelsene er ikke viktige, fordi mengden kur måles og påføres hver fisk, i henhold til dens vekt.
Ingredients
Kuren og krydderet for 2,25 kg tunfisk:
3 ss (45 ml) Bradley Maple Cure (Ikke bruk mer enn denne mengden.)
1 ts (5 ml) løkpulver
1 ts (5 ml) hvitløkspulver
1 ts (5 ml) oregano
1 ts (5 ml) hvit pepper
1 ts (5 ml) paprika
4 ts (20 ml) lønnesirup
½ ts (2,5 ml) persille
1 kopp vann
Merk:
Hvis kjøttet veier enten mer eller mindre enn 5 pund (2,25 kg), må mengden kurblanding som påføres være proporsjonal med vekten. For eksempel, hvis vekten på kjøttet er 2½ pund (1,15 kg), så må hver ingrediens, inkludert Bradley Cure, kuttes i to.
Preparation
Skyll og rens fisken, og la den renne av seg i et dørslag.
Forbered riktig mengde kur, i henhold til vekten på fisken. (Hvis du herder mer enn én fisk, tilbered riktig mengde for hver fisk.)
Påfør kuren over fisken i en plastbeholder. Pass på at all fisken er nedsenket.
Herk tunfisken i kjøleskapet i minst 2-3 dager. Gni alle overflater for å omfordele kuren (overhaling) en gang om dagen i denne perioden. Still inn kjøleskapstemperaturen mellom 34°F og 40°F (2,2°C til 4,4°C).
På slutten av herdeperioden, skyll fisken godt i kaldt vann, og tørk den med tørkepapir.
Oppbevar den i kjøleskapet over natten
Tørking og røyking:
Neste morgen må du sette opp røykeren for å fullføre tørkingen av tunfisken. Forvarm den til ca 140 °F (60 °C).
Tørk fisken i røykemaskinen ved 140°F (60°C).
Etter at huden er tørr å ta på (omtrent en time), kaldrøyk den i 3 timer ved 85 °F (30 °C), eller så lav temperatur som mulig. Dette vil gi en mild røyksmak. Hvis du liker en sterkere røyksmak, røyk tunfisken i ca. 6 timer.
Varm røyk ved 145°F (63°C) til fisken får en vakker rødbrun farge (sannsynligvis to timer til).
Avkjøl over natten, eller noen dager, før du legger i poser og fryser ned for å la kjøttet sette seg.
Merk: Hvis saltsmaken er for mild, tilsett ca. 1 ts salt til ingredienslisten neste gang du lager dette produktet. Hvis saltsmaken er for sterk, reduser mengden Bradley Cure med ca. 1 teskje.