Varmrøykt Laks Oppskrift
Rick’s Hot Smoked Salmon er en allsidig oppskrift som gir mulighet for flere variasjoner. Det er mulig å tø fisken med lønnesirup og rom etter 4 timers røyking. Eller du kan tilberede en godteriglasur med rom, rødvin og lønnesirup.
Ingredients
Laks kuttet i porsjoner
1 liter (4 kopper) vann
¼ kopp syltesalt
1 ss brunt sukker
4 fedd hvitløk i skiver
1 mellomstor løk hakket
1 sitron presset og deretter delt i kvarte
Klubbhuset "Spicy Pepper Medley" eller "Tex-Mex"
Preparation
Saltlake:
I en bolle med vann blander du/oppløs syltingsalt, brunt sukker, hvitløk, løk og sitron. Hell deretter i en stor ziplock frysepose. Legg til lakseporsjoner i hver pose, slik at det er plass. Avkjøl og la saltlake over natten.
RØYKING:
Fjern lakseporsjoner fra saltlaken og (viktig) skyll i kaldt vann.
Ellers vil røkt fisk smake veldig salt!
Legg filetene på rist. Krydre rikelig med "Spicy Pepper Medley", eller ditt favorittkrydder.
Plasser saltede og krydrede laksefileter i en Bradley Smoker ved forvarmet temperatur 150'F (65,6C) for å røyke i 10-12 timer.
Bruk 6-8 alvedpucker ved røykestart.
Alternativer:
Lønnesirup basting etter 4 timers røyking
Tilsett en liten mengde rom til lønnesiruptråden
Kandisert røkt laks – Skjær laksen i 1-tommers brede biter, saltlake som ovenfor, røyk som ovenfor i ~6 timer og tråkk deretter flere ganger nær slutten av tilberedningen med
Godteriglasur:
6 oz rom, 4 oz rødvin, 2 kopper brunt sukker, 1 kopp lønnesirup Lav varme for å løse opp sukker og tykne i ~ 1 time