P10 Hot Røkt hyse
Denne varme og trøstende røkte hysen kan nytes til brunsj, lunsj eller kveldsmat.
Ingredients
2 fileter hyse
Saltlake:
1L vann
50 g salt
50 g brunt sukker
+ eventuelle aromater du velger. Vi brukte:2 laurbærblader
Appelsin Zest
Sitronskall
1 kvist timian
Denne saltlakeoppskriften er laget for 2 fiskefileter, men kan enkelt skaleres opp for flere.
Preparation
Metode:
Ha alle saltlakeingrediensene i en stor panne og varm gjennom til saltet og sukkeret har løst seg opp, og la det avkjøles. Når den er avkjølt, saltlaker du hysen i 30-60 minutter, skyll deretter av og tørk med et kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 2 timer.
Når hyse har tørket ut og er klar til å røyke, setter du P10-røykeren til å røyke uten varme. Vi liker å bruke or med hvit fisk, men du kan bytte inn lønnen vår eller hvilken som helst tresorter du ønsker for like deilige resultater.
Sett hysen i P10-røykeren og la den røyke i 30 minutter.
Etter 30 minutter med røyk, sett P10-røyketemperaturen til 75C.
La Haddock varmrøyke i ca. 1,5-2 timer for å nå ønsket indre temperatur på 62C og server varm eller avkjølt og spis kald.
Bare nyt med en gang eller bruk varmrøkt hyse til å lage en deilig paté ved å tilsette flakene i en blanding av kremost, pepperrot, gressløk og sitronsaft.
Al
tre
Al er ofte brukt til røkelaks på grunn av sin mildere smak. Men takket være den lette, søte og moskusaktige smaken, er den en jevn røyksmak perfekt for nesten enhver rett.
Shop Now