P10 Hot Smoked Haddock

P10 Hot Røkt hyse

Dan Shahin

Denne varme og trøstende røkte hysen kan nytes til brunsj, lunsj eller kveldsmat.

Ingredients

2 fileter hyse

Saltlake:

1L vann

50 g salt

50 g brunt sukker

+ eventuelle aromater du velger. Vi brukte:

2 laurbærblader

Appelsin Zest

Sitronskall

1 kvist timian

Denne saltlakeoppskriften er laget for 2 fiskefileter, men kan enkelt skaleres opp for flere.

Preparation

Metode:

Ha alle saltlakeingrediensene i en stor panne og varm gjennom til saltet og sukkeret har løst seg opp, og la det avkjøles. Når den er avkjølt, saltlaker du hysen i 30-60 minutter, skyll deretter av og tørk med et kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 2 timer.

Når hyse har tørket ut og er klar til å røyke, setter du P10-røykeren til å røyke uten varme. Vi liker å bruke or med hvit fisk, men du kan bytte inn lønnen vår eller hvilken som helst tresorter du ønsker for like deilige resultater.

Sett hysen i P10-røykeren og la den røyke i 30 minutter.

Etter 30 minutter med røyk, sett P10-røyketemperaturen til 75C.

La Haddock varmrøyke i ca. 1,5-2 timer for å nå ønsket indre temperatur på 62C og server varm eller avkjølt og spis kald.

Bare nyt med en gang eller bruk varmrøkt hyse til å lage en deilig paté ved å tilsette flakene i en blanding av kremost, pepperrot, gressløk og sitronsaft.

Al
tre

Aler Bisquettes for Bradley Smokers

Al er ofte brukt til røkelaks på grunn av sin mildere smak. Men takket være den lette, søte og moskusaktige smaken, er den en jevn røyksmak perfekt for nesten enhver rett.

Shop Now