P10 Hot Smoked Salmon

P10 Hot Røkt laks

Dan Shahin

Superenkelt og smaker fantastisk!

Ingredients

2 fileter laks

Tørr saltlake:

50 g salt

50 g brunt sukker

Denne tørrlakeoppskriften er laget for 2 fiskefileter, men kan enkelt skaleres opp for flere.

Preparation

Metode:

Bland sammen salt og sukker og dryss rikelig over fisken på alle sider. Avkjøl i 30 minutter.

Skyll av kuren fra laksen og tørk med et kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 1 time.

Når laksen din har tørket ut og er klar til å røyke, setter du P10-røykeren til 95C og røyker. Vi liker å bruke or med laks, men du kan bytte inn lønnen vår eller hvilken som helst tresorter du ønsker for like deilige resultater.

Ha laksen i P10-røykeren og la varmrøyke i 1,5-2 timer for å nå ønsket indre temperatur på 55-60C avhengig av ønsket finish og server varm eller kjølig og spis kald.

Al
tre

Aler Bisquettes for Bradley Smokers

Al er ofte brukt til røkelaks på grunn av sin mildere smak. Men takket være den lette, søte og moskusaktige smaken, er den en jevn røyksmak perfekt for nesten enhver rett.

Shop Now