Kald røkt Laks pasta Oppskrift
Denne kaldrøkt laksepasta -oppskriften er kjempebra for de som elsker kaldrøkt laks. Imidlertid er det perfekt for de som elsker kald røkt laks, men er bekymret for "råheten" i den. Her er løsningen: Du kan lage en deilig pastarett med kaldrøkt laks. Jeg liker vanligvis å lage litt penne, og mens det lager mat, lager saus.
Ingredients
1-2 pund penne - kokt "extra-al-dente"
1 middels løk - finhakket
2-3 fedd hvitløk - finhakket
2 kvister fersk timian
1 liten kvist estragon
1 laurbærblad
1-2 ts knuste røde pepperflak (valgfritt)
2 Oz Sambuca (eller vodka/hvitvin/fiskekraft/vann)
½ -1 kopper hermetiske knuste tomater (jeg liker mine med veldig lite tomat, noen ganger bare 2-3 T. tomat)
2-4 kopper tung krem
1 kopp frosne babyerter
1-2 ts non-pareil kapers - grovhakket (valgfritt)
1-2 ts piment - grovhakket (valgfritt)
1 kopp + Kaldrøkt laks - delt i biter
2 ts finhakket fersk estragon, persille, gressløk eller en kombinasjon av disse
1-2 ts hvit trøffelolje (valgfritt)
1-2 ts ekstra virgin olivenolje
Preparation
Fres løk i litt smør på middels varme til den er gjennomsiktig, 5-7 minutter.
Tilsett hvitløk, timian, estragon, laurbærblad og røde pepperflak, hvis du bruker. Rør for å blande alt godt – blandingen blir svært aromatisk.
Hell umiddelbart i Sambucaen – STÅ TILBAKE og antenne dampene for å brenne av alkohol i Sambucaen, og snurre pannen mens alkoholen brenner. Du får åpenbart ikke flamme hvis du bruker vann eller kraft, og sjelden får du fyr med vin (alkoholinnholdet er for lavt).
Når flammene har stilnet, snurr du i pannen og følger nøye med – du vil tilsette tomatene rett før det siste av væsken har fordampet. Rør godt sammen, og kok det meste av vannet ut av tomatene.
Tilsett fløten. Rør godt for å kombinere, skru ned blusset og la det småkoke, 30-45 minutter.
Juster til ønsket konsistens med mer fløte, vann, fiskekraft, halv-og-halv, melk osv.
Kok opp sausen og tilsett umiddelbart ekstra al-dente pasta, frosne erter, kapers og piment og rør godt for å kombinere.
Etter ett eller to minutter, kontroller at pastaen er ferdig (den skal være perfekt på dette tidspunktet), og tilsett deretter laksen og NESTEN alle de hakkede urtene, rør bare for å kombinere.
Du vil være forsiktig så du IKKE bryter opp laksen i for mange små biter i løpet av dette trinnet. Hvis du er bekymret, strø bare laksen over toppen av pastaen etter at den er belagt.
Smak til og juster eventuelt krydder med salt og pepper (husk at laksen er salt).
Hell over i varme boller, strø over resterende hakkede urter, lagret parmesan og drypp til slutt med hvit trøffelolje og/eller extra virgin olivenolje.