Perfekt Røkt ørret Oppskrift
Ørret er den perfekte fisken til varm røyk, takket være deres håndterbare størrelse, tekstur og fantastisk smak.
Ikke bare det, men de er en lett tilgjengelig matkilde og mye moro å fange. Hvis du ikke kan dra ut på en lørdag morgen og trille i noen få selv, er du sikker på å finne noen i din lokale matbutikk.
Du kan servere røkt ørret som en forrett, et solid måltid eller for å legge smak til supper og fall! Imidlertid bestemmer du deg for å bruke fisken din, vi garanterer at du vil elske denne røkt ørretoppskriften.
Ingredients
2-3 kg (5-7 lb) ørret. Profftips: Den gjennomsnittlige ørreten på 33 cm (13 tommer) veier 0,45 kg (1 lb).
The Brine:
2 liter (½ gallon) vann
120 ml (½ kopp) sukker
120 ml (½ kopp) brunt sukker
120 ml (½ copp) salt
30 ml (2 ss) hvitløkspulver
30 ml (2 ss) chilipulver
45 ml (3 ss) sitronsaft
Preparation
Legg ørreten i en glassfat og hell i saltlake. Sørg for at alle overflater på fisken kommer i kontakt med saltlaken.
Avkjøl i 8 timer.
Fjern ørreten fra fatet og skyll i kaldt vann.
Tørk og legg på røykerist i en time. Prøv å legge fisken på røykstativet slik at røyk kan nå innsiden av fisken. For fileter legger du fisken med skinnsiden ned.
Røykemetode:
Forvarm Bradley-smokeren til 107 °C (225 °F). Vi anbefaler Alder Bisquettes til røyk.
Røyk ørret i opptil 4 timer, hold øye med dem for å sikre at de ikke tørker ut. Mindre ørret kan fullrøkes på så lite som 1½ timer, men kan stå lenger for en sterkere røyksmak.
Når fisken er ferdig, kan du spise den frisk ut av røyken, som forrett eller som ingrediens i en annen rett – altså hvis du kan motstå å spise alt før da!
Sett rester i kjøleskap i flere dager eller frys ned i flere måneder. Hvis du bestemmer deg for å kaste dem i fryseren, ikke glem å fjerne kjøttet fra beina først.
Dette er en enkel, smakfull oppskrift på røkt ørret som alle kan gjøre. Prøv det, og du vil se hvorfor vi kaller det den perfekte oppskriften på røkt ørret. Den halvsøte og salte smaken kombinert med fersk ørret vil være uimotståelig for gjestene dine!