Smoked Fish Brine

Røkt Fisk saltlakeHer er en røkt fiskesaltoppskrift som jeg har brukt i 15+ år. Det er fantastisk for laks, steelhead ørret og blåfisk, men jeg tror det også burde fungere på annen fisk. Det er en merkelig samling av ingredienser, men det fungerer virkelig. Det er også utrolig tilgivende på mange måter. Noe av tilgivelsen er nevnt i retningene, men jeg har tidvis utelatt sitronpepperen eller laurbærbladene, og det er fremdeles kjempefint. Jeg har også variert salt/sukkerforholdet for venner som likte en søtere røyk (litt mindre salt og litt mer sukker).

Ingredients

1 liter vann

1/2 kopp ikke-jodisert salt (lite for bordsalt, avrundet for kosher)

1/2 kopp hvitt sukker

4 gram billig Scotch (rom eller bourbon kan lett erstattes)

3 gram sitronsaft

5 seksjoner hakket hvitløk (ca. 1/8 kopp hakket hvitløk fra en krukke)

1/4 kopp syltekrydder

1/4 ts sitronpepper

5 laurbærblader

Preparation

Skyll filetene lett i kaldt vann; fjern overflødig vann med avispapir eller i en glass- eller plastbeholder (IKKE metall). Bland ingrediensene sammen i en stor bolle til sukker og salt er oppløst. La avkjøles til romtemperatur. Hell saltlaken over filetene, pass på at de er dekket.

Avkjøl i 4-24 timer, avhengig av tykkelse på fileter og personlig smak

Fjern filetene fra saltlake, tørk med tørkepapir. Lufttørk i 3 timer +/- for å la en pellicle dannes; på dette tidspunktet kan fisken oppbevares i kjøleskapet i minst et par uker før røyking.

Når du bestemmer deg for å røyke fisken, røyk med eple, or, eik eller kirsebær (mine favoritter er eik eller en kombinasjon av eple og kirsebær) bisquetter. Husk at mens røykeren varmes opp, legg fisken på stativer og la den tørke i omtrent en time eller til det dannes en glasur på overflaten av fisken.