Smoked Honeyed Salmon Jerky Recipe

Røkt Honeyed Salmon Jerky Oppskrift



Du kan lage denne røkt honninglaksjerky i en dehydrator. Hvis du planlegger å røyke det, husk kur nr. 1. For ett pund trenger du bare en bit under ¼ ts. Hvis du gjør mer enn ett pund, gjør justeringer i oppskriften. Du kan Reveo dette kun under vakuumforsegling. Ikke tumle den ellers vil du ha laksepasta. Bare tilsett ½ ts kur #1 blandet med ¼ kopp vann til marinaden i noen timer. Kaldrøyk med Aler bisquettes. Dette var det lengste rykket jeg gjorde på mange år. Det tok evigheter å bli ferdig, men resultatet var verdt det. Smaken er god, ikke fiskeaktig i det hele tatt.

Ingredients

Kur #1:

1 kopp kosher salt

1 kopp brunt sukker

½ kopp lønnesirup eller bjørkesirup

Dustete:

¼ kopp honning

¼ kopp mørk rom

5 knuste allehåndebær eller 1 ts malt

1 ss sitronsaft

5 knuste pepperkorn (alle farger)

5 hele nellik

1 laurbærblad

1 ts salt

1 pund laksestrimler

¼ ts flytende røyk (velg dehydrator)

Preparation

Kurere:

Bland salt og sukker sammen. Dryss et tynt lag av dette over bunnen av en beholder med lokk. Legg laksstrimlene i beholderen i ett lag. Dekk med den gjenværende kuren. Hvis du trenger å gjøre dette i mer enn ett lag, støv det første laget med kuren før du legger til mer fisk.

Dekk til beholderen og la dette herde i kjøleskapet i 12 timer. Hvis du kan, snu beholderen opp ned en gang i løpet av denne tiden, eller bland laksebitene rundt, så får du en jevnere kur.

Fjern laksen fra kuren og dypp den raskt i en stor bolle med isvann for å skylle av overflødig kur. Tørk fisken med tørkepapir og sett på en rist over en bakeplate i kjøleskapet over natten hvis mulig, eller foran en vifte eller på et kjølig, skyggefullt, luftig sted i minst 1 time. Du vil at overflaten på laksen skal bli klissete, noe som vil hjelpe røyken til å feste seg til den.

Dustete:

Bland alle de ovennevnte ingrediensene sammen (unntatt laks) og la stå og stå sammen i 30 minutter. Ha laksen i en beholder og dekk til med marinaden i 1 time. Jo lengre marinadetid jo bedre.

Fyr opp røykeren din. Jeg fotograferer for en indre temperatur på omtrent 93,3 ºC (200ºF). Bruk hickory bisquettes og røyk laksen i minst 3 timer, og så lenge det tar å bli tørket, men fortsatt seig. Det tar meg vanligvis 5 timer.

Fjern fra røyker og pensle med gjenværende lønnesirup og avkjøl. Du kan fjerne dette kun under støvsugerpakningen. Ikke tumle det ellers vil du ha en laksepasta.

Når du har fått laks i rykk, setter du den tilbake på kjøleristen for å få romtemperatur. Den holder seg i kjølig romtemperatur, dvs. 15,6 ºC eller lavere, i lang tid, men jeg oppbevarer min jerky i små, vakuumforseglede pakker i kjøleskapet til jeg trenger den. Det skal vare slik i flere måneder.