Røkt Kamskjell martini Forrett
En forrett, men disse røkte kamskjellene kan også tilberedes som entréfat ved å øke mengden kamskjell og servere med en passende vegetabilsk røre og ris pilaf.
Ingredients
Z16 Digby (stort) kamskjell, ca. 500 g (1 lb)
20 ml (4 ts) vodka
Kvister frisk persille, grønnkål eller store grønne oliven som garnityr
4 martini glass
Preparation
Dekk to stativer med osteduk.
Vask kamskjell og fordel jevnt over ristene.
Plasser stativene i de høyeste posisjonene i Bradley Smoker og bruk kirsebærsmaksbisquetter start røykgeneratoren ved en svært lav temperatur 40°C (100°F) og hold lav i 40 til 60 minutter. Sørg for at den øvre ventilen er åpen minst halvveis.
Fjern fra Bradley Smoker.
Stek ferdig kamskjellene under stekeovn i ca. 5 minutter, snu én gang og stek i ytterligere 5 minutter.
La kamskjell avkjøles.
Å servere:
Legg 4 kamskjell i hvert martiniglass.
Drypp 5 ml (1 ts) vodka over kamskjellene i hvert glass.
Pynt med en kvist persille, grønnkål eller store grønne oliven etter smakspreferanser og server som forrett.