Hoisin Smoked Salmon on Asian style plate

Røkt Laks med oransje hoisin Glasuroppskrift



Røyking er alltid en god måte å tilberede laks på. For denne oppskriften valgte vi hoisinsaus og appelsinjuice for å gi fisken en spesiell glasur. Nå er alt du trenger Bradley -røykeren din og et mildt tre som Alder eller Stillehavsblandingen. Det tar bare 15 minutter å forberede seg og 3-4 timer med marinering.

Ingredients

1 stor laksefilet, ca 2 pund

½ kopp hoisinsaus

⅔ kopp appelsinjuice

½ kopp honning

1 ½ ss sriracha saus

2 ss sesamolje

1 ts hvitløkspulver

1 ss ristede sesamfrø

Bradley Flavor Bisquettes (Alder eller Pacific Blend)

Preparation

Lag marinaden ved å blande sammen hoisinsaus, appelsinjuice, honning, srirachasaus, sesamolje og hvitløkspulver sammen i en liten bolle. Mål opp 1/2 kopp av marinaden og sett til side. Legg laksen i en flat form og hell resten av marinaden over laksen. Vend laksen et par ganger for å sikre at all laksen er belagt med marinaden. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 3-4 timer. Vend laksen hver time.

Sett røykeovnen til 250°F med bisquetter av or eller stillehavsblanding.

Røyk fisken i rundt 3 timer eller til fiskens indre temperatur når 145 °F.

I løpet av røyketiden, hell ½ av den reserverte marinaden i en liten kjele. La det koke lavt og la det redusere, til det tykner og blir til en fin glasur. Dette tar ca 10 minutter eller så. Fjern fra varme.

Når laksen er ferdig røkt legger du den på et serveringsfat. Pensle med glasuren. Dryss over ristede sesamfrø. Tjene.