Smoked salmon quiche on red dishcloth

Røkt Laks, purre og brie Quiche



Det er mange måter å fylle en quiche på. Du kan bruke biter av ost, kjøtt, sjømat eller favorittgrønnsakene dine. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, og resultatet kan ikke være bedre. Server med salat, suppe eller frukt.

Ingredients

2 ss smør

1 purre, skylt og skåret i tynne skiver

3 egg

1/2 kopp halv og halv krem

1/2 ts salt

1/4 ts malt svart pepper

1 kopp røkt laks, smuldret

100 g brie i terninger

1 9 tommers forhåndsbakt paiskall

Bradley Flavor Bisquettes – Alder eller Pacific Blend

Preparation

Røyking av laks:

Sett røykeovnen til 180°F med tre-, Alder- eller Pacific Blend-bisquetter.

Røyk fisken i rundt 3-4 timer eller til fiskens indre temperatur når 145°F.

For Quichen:

Forvarm ovnen til 375°F.

Smelt smør i en panne på middels varme. Tilsett purre og kok til den er mør, ca 5-7 minutter. Fjern fra varme.

I en bolle, visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Rør inn smuldret røkelaks, brie i terninger og sautert purre.

Hell eggeblandingen i det ferdigstekte paiskallet. Pass på at fyllet er jevnt fordelt i paiskallet.

Sett i ovnen og stek i 50 minutter, eller til fyllet er stivnet.

Ta ut av ovnen og la hvile i 5-10 minutter. Skjær i skiver og server.