Røkt Laks, purre og brie Quiche
Det er mange måter å fylle en quiche på. Du kan bruke biter av ost, kjøtt, sjømat eller favorittgrønnsakene dine. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, og resultatet kan ikke være bedre. Server med salat, suppe eller frukt.
Ingredients
2 ss smør
1 purre, skylt og skåret i tynne skiver
3 egg
1/2 kopp halv og halv krem
1/2 ts salt
1/4 ts malt svart pepper
1 kopp røkt laks, smuldret
100 g brie i terninger
1 9 tommers forhåndsbakt paiskall
Bradley Flavor Bisquettes – Alder eller Pacific Blend
Preparation
Røyking av laks:
Sett røykeovnen til 180°F med tre-, Alder- eller Pacific Blend-bisquetter.
Røyk fisken i rundt 3-4 timer eller til fiskens indre temperatur når 145°F.
For Quichen:
Forvarm ovnen til 375°F.
Smelt smør i en panne på middels varme. Tilsett purre og kok til den er mør, ca 5-7 minutter. Fjern fra varme.
I en bolle, visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Rør inn smuldret røkelaks, brie i terninger og sautert purre.
Hell eggeblandingen i det ferdigstekte paiskallet. Pass på at fyllet er jevnt fordelt i paiskallet.
Sett i ovnen og stek i 50 minutter, eller til fyllet er stivnet.
Ta ut av ovnen og la hvile i 5-10 minutter. Skjær i skiver og server.