Røkt og smuldret torsk med Ratatouille
Jeg absolutt elsker fast, kjøttfull torsk og kunne ikke motstå denne heftige, utbenede torskeryggen på markedet – fersk fra Brixham.
Ingredients
Kurere:
75 g havsalt
25 g lys brunt sukker
850g torskeloin
(serverer 2)
80 g brødsmuler
Teskje røkt paprika
Salt og pepper
Oliven olje
En halv butternut squash
Liten squash
Rød ramiro pepper
3 modne tomater
En halv aubergine
Fedd hvitløk
En klype chiliflak
Smør
Preparation
Herding og røyking av torsk:
Løse opp 75g havsalt & 25g lys brunt sukker i 500 ml kokende vann og la avkjøles helt.
Fordyp 850g torskeloin i saltlaken i en tettsittende beholder og la stå til 1 time.
Skyll og tørk helt på kjøkkenpapir.
Sett opp Bradley Smoker med kald røyktilbehøret og stabel fylt med Maple Bisquettes, plasser torsken på en rist i midten av skapet, og sett den til å røyke i 2 timer.
Ta ut av skapet, kutt i individuelle porsjoner - 4 sjenerøse - pakk dem godt inn i matfilm og oppbevar i kjøleskapet til de skal.
Jeg brukte 2 porsjoner til denne oppskriften og frøs ned 2 umiddelbart for en annen dag, en annen middag...
Røkt og smuldret torsk med Ratatouille
Serverer 2:For å fremme røyksmaken brukte jeg også La Chinata røkt paprika (varm) for å livne opp smulebelegget.
Fjern skorpene fra en klump tørt brød (jeg brukte mitt eget, halvbrune, frøede brød, men bruk det du måtte ha til rådighet) og smuldre det grovt i en foodprosessor slik at du har ca. 80 g brødsmuler som du blander i en teskje røkt paprika, litt salt, og en spiseskje olivenolje.
Bland slik at smulene spiste grundig dekket med olje.
Sette til side.
Forvarm ovnen til 220°C.
Forbered ratatouille-grønnsakene. Ta en halv butternut squash og halver det igjen, skrell og skjær i 5 mm skiver.
Stek i litt olivenolje i en stor sautépanne til den er gylden og mør, ta ut og sett til side.
Topp, hale, halver og skjær i skiver en liten squash; trim, halver og fjern frøene fra en rød ramiro pepper og skjær i tynne skiver; terning 3 modne tomater; kutte opp en halv aubergine i terninger på 1 cm; skrell og riv et fedd hvitløk.
Tilsett alle disse grønnsakene i pannen du har kokt squashen i og stek av i litt til oliven olje sammen med en klype chiliflak, salt og pepper.
Etter ca 15-20 minutter når grønnsakene er møre, legg tilbake til squash i pannen og la den stå på laveste varme. Smør en bakeplate og legg de røkte torskeporsjonene på før du pakker og presser smulene over fisken.
Stek i den varme ovnen i 12-15 minutter til smulene er gyllenbrune og den røkte torsken blir perfekt stekt innvendig.
Server umiddelbart med ratatouille og en skvis sitronsaft over det hele.
lønnetre
Tre
Med en mildt røykfylt, søt og subtil smak, er Maple Bisquettes perfekt for å røyke kalkuner og forsterke smaken til fjærfe og vilt.
Shop Now