Smoked Trout in a Wet Brine

Røkt Ørret med en våt saltoppskrift



Det er noen få forskjellige måter å krydre eller tilberede fisk til røyking. Du kan ganske enkelt krydre fisken og deretter kaste den rett i røykeren. Det er også vanlig å saltlake, marinere eller kurere fisken. Noen mennesker bruker en tørr saltlake av bare salt, sukker og krydder, mens og andre foretrekker en våt saltlake. Denne våte saltlaken produserer en veldig fuktig fisk som ikke er overmannet med krydder og er jevnt krydret. Det er virkelig fint.

Ingredients

2 regnbueørretfileter, utbenet

8 kopper vann

¼ kopp grovt kosher salt

⅓ kopp hvitt sukker

2 ss soyasaus

1 ss sriracha saus

1 ss hvitløkspulver

1 ss ferskkvernet sort pepper

1 ss paprika

1 ts timian

Bradley Flavor Bisquettes – Lønn, Al eller Stillehavet

Preparation

Bland sammen vannet med alt salt, sukker og krydder til salt og sukker er oppløst.

Legg så fisken med skinnsiden ned i et fat og hell i saltlake. Vend fisken et par ganger og dekk fatet med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la fisken marinere i 8-10 timer.

Skyll fisken grundig og legg den på røykstativet. Plasser ørreten på et kjølig og tørt sted i 1 time slik at det kan dannes en pellikkel på utsiden av fisken. En vifte kan brukes til å fremskynde prosessen.

Sett røykeovnen til 180°F ved å bruke lønn, Alder eller Pacific Blend bisquetter.

Røyk fisken i rundt 3-4 timer eller til fiskens indre temperatur når 145°F.

Av Steve Cylka