Røkt østers Teppebagger biff med Rosti & Gremolata smør
Hvilken bedre måte å feire Valentinsdag enn med østers?
Ingredients
(Server 2)
for den enkle hovbuljongen:
100 ml hvitvin
liten haug med persille og timian
sitronskive
6 østers
en 400 g skive ribeye, eller sirlon, biff (den skal være godt 3 cm tykk)
for gremolata smør:
50 g smør
1 ts finrevet sitronskall
1 ts sitronsaft
1 ss Finhakket persille
1 fedd hvitløk, knust til fruktkjøtt
for rosti:
1 middels/stor potet
Preparation
Mitt forslag er at du kjøper et dusin, serverer 6 au naturelle som forrett og røyker de resterende 6 for å lage en overdådig kveldsmat av røkt østers og ribeye 'teppebagger steak'.
Sannsynligvis det mest klassiske eksemplet på "surf and turf"-spising.
For dette kokes østersene dine kort i en enkel bunnbuljong før de blir røkt subtilt i eik.
De skyves deretter forsiktig inn i biffen, som også er kort tilberedt.
Jeg sparte to røkte østers for å sitte over biffen også, sammen med litt livlig gremolatasmør.
Og å følge? Vi vil...
Metode for å røyke østers:
Fjern østersen forsiktig fra skjellene og skyll bort eventuelle spor av sand eller skjell som er satt til side.
Ha buljongingrediensene i en veldig liten panne og tilsett 100 ml vann.
Kok opp og la det småkoke i 3 minutter.
Skyv østersene inn i brennevinet og posjer forsiktig i ikke mer enn ett minutt.
Fjern med en hullsleiv og la avkjøle.
Sett dem på et stykke folie og pensle med lett olivenolje for å unngå uttørking.
Kaldrøyk dem nå, med eikebisketter lagt i Bradley Smoker-stabelen, i 15 minutter (eller opptil 30 minutter hvis du vil ha en mer intens smak).
Fjern, pakk inn og avkjøl til nødvendig.
Lag gremolata-smøret ved å hakke sitronskall, hvitløksmasse og persille sammen, og press deretter dette og sitronsaften inn i smøret med den flate siden av en kjøkkenkniv. Rull til en sylinder og sett til side.
Forvarm ovnen til 180°C. Skrubb poteten og kok i 12 minutter.
Hell av og la avkjøle akkurat nok til å håndtere det, skyv deretter skinnet av med tomlene og riv grovt i en bolle.
Tilsett salt etter smak og 25g av gremolatasmøret du har laget.
Rør for å innlemme og legg deretter potetblandingen i 2 rosti-former på et smurt ovnsbrett.
Stek i 20-30 minutter til gyldenbrun.
Mens rostien koker, skjær en åpning i siden av biffen for å lage en lomme som er stor nok til å ta 4 røkte østers (dytt disse forsiktig inn).
Pensle overflaten på biffen med olivenolje og smak til med salt og pepper.
Sett en tung stekepanne eller takke på komfyren og varm den til rykende varm, og stek deretter biffen i 3-4 minutter på hver side (for å ha den sjelden til middels sjelden).
Hvil biffen i 5-6 minutter før du skjærer teppeposen i to tykke halvdeler, som hver inneholder 2 røkte østers.
Jobber raskt nå, server en teppebagger-biff over rosti på varme tallerkener.
Topp hver med de resterende røykeøstersene og en skive gremolatasmør.
Server umiddelbart med grønne grønnsaker og rucolablader.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now