Smoked Sesame Ginger Wasabi Salmon Recipe

Røkt sesam ingefær Wasabi Laks Oppskrift



Hvis du elsker fisk, vel, selv om du ikke elsker fisk, vil du garantert elske denne røkelaksoppskriften fra Chef Ted Reader. Chef Reader leder oss gjennom hvordan du lager røkt sesam ingefær Wasabi-laks som smelter i munnen. Denne oppskriften bruker en varm røykmetode med ortre og kanelstenger. Gni først laksen med litt sort pepper, og lag deretter den perfekte blandingen av sauser, krydder og brunt sukker for å tråkle laksen. Plasser den tilberedte laksen i Bradley-røykeren, og varmrøyk deretter laksen i en time. Halvveis, tråkle laksen en gang til med den "spesielle" glasuren, og fjern deretter røkelaksen som vil smelte i munnen. Se videoen, få oppskriften på røkelaks og prøv selv!

Ingredients

20 kanelstenger, hver omtrent 6 tommer lang

1 side fersk laks, skinn på, ca. 1 ½ – 2 lbs

¼ kopp soyasaus

2 ss Mirin

2 ss risvineddik

1 ts sambal oelek chilisaus

2 ss brunt sukker

En håndfull frisk koriander, hakket

2 grønne løk, finhakket

1 sitron, skallet og saftet

1 ts hver nyrevet ingefær

Ristede sesamfrø

Svarte sesamfrø

Kosher salt og nykvernet sort pepper, etter smak

Preparation

Legg kanelstengene på tvers av bunnen av røykstativet på en jevn rad med stengene tett mot hverandre.

Legg siden av laksen over toppen av kanelstengene. Dekk løst med plastfolie og sett i kjøleskapet og la hvile i 1 time slik at kanelen trekker lett inn i laksen og holder seg kald og god før tilberedning. Dryss laks med svart pepper etter å ha lagt over kanelstenger.

Tips: Ha alltid sjømaten iskald før du begynner å røyke den. Holder seg fastere, holder bedre på de naturlige juicene og holder seg friskere.

I en liten bolle kombinerer du soyasaus, mirin, riseddik, sambal chili og brun. Rør og sett til side.

Bruk en rasp, finskjær sitronen. Tilsett skall til soyablandingen.

Bruk en rasp, riv den ferske ingefæren fint og tilsett den i soyablandingen.

Juice sitronen og tilsett den i soyablandingen. Tilsett hakket koriander, grønn løk og sesamfrø, rør og sett til side.

Røyketemperaturer:

Sett opp Bradley Smoker i henhold til produsentens instruksjoner, bruk Alder Wood Bisquettes som røykemiddel for laksen din.

Still inn røykekontrolltemperaturen til 250-260°F.

Ta laksen ut av kjøleskapet. Krydre laksesiden med litt kosher salt og nykvernet sort pepper. Pensle den reserverte soya-sitron-ingefærblandingen jevnt over laksen.

Plasser laksen i midten av den forvarmede røykende Bradley Smoker. Sett inn en digital termometersonde i den tykkeste delen av laksen. Lukk døren og la laksen ryke varm i 1 time eller til den indre temperaturen er 150°F.

Fjern fra røyker. Hell gjerne soya-sitron-ingefærblandingen over laksen.

Server umiddelbart.