Røkt skøytevinge med squash, sitron og mynte salat
Jeg må si at røkt skatevinge rangerer veldig høyt på listen min over favorittvarmrøkte produkter.
Ingredients
Saltlake:
500 ml vann
100 g havsalt
30 g bløtt brunt sukker.
2 skatevinger i anstendig størrelse som veier 650g
(Ger 4-6 som forrett)
3 faste, medium, squash
Spisser av fersk mynte
Lemon
Preparation
Ganske enkelt er de deilige, hvite flakene av skatevinge, med gyllen røyksmak, svært vanskelig å slå, og denne sensommersalaten komplimenterer fisken vakkert. Jeg tror du er enig i at det er en veldig elegant forrett - og er så utrolig enkel å lage.
Til 2 skatevinger i anstendig størrelse som veier 650g Jeg laget en saltlakekur av 500 ml vann blandet med 100 g havsalt og 30 g bløtt brunt sukker.
Senk vingene i saltlaken, dekk til og la stå i 1 time og tøm deretter, skyll godt og tørk helt med kjøkkenpapir.
Mens vingene herder i saltlake, setter du Bradley Smoker til en skaptemperatur på 110°C/230°F og legger til lønnebisquetter i stabelen.
Plasser skatevingene med den hvite skinnsiden ned på et Bradley rist og overfør til røykeren for 2 timer, eller til den indre temperaturen er 72°C er oppnådd.
Ta ut og la avkjøle før du erter skøytekjøttet forsiktig fra beina med gafler.
Fra de røkte vingene vil du sannsynligvis ha 300g-350g røkt fisk.
Ta 3 faste, medium, squash og skjær oblat i tynne skiver (du trenger en mandolin for å gjøre dette) og draperer på tallerkener i en dekorativ haug.
Strø med noen tips av fersk mynte og tråder av sitronskall og kle deg med noen ferskpresset sitronsaft.
Tilsett forsiktig en sjenerøs porsjon røkt skatevinge og server med en sprø hvitvin!
lønnetre
Tre
Med en mildt røykfylt, søt og subtil smak, er Maple Bisquettes perfekt for å røyke kalkuner og forsterke smaken til fjærfe og vilt.
Shop Now