Smoked Smelt Recipe

Røkt Smelt Oppskrift



Selv om det er lite, er smelte veldig velsmakende og røyker pent. Bruk Alder, Maple eller Pacific Bland Bisquettes og hold det lavt og tregt.

Ingredients

1 pund renset smelte

2 kopper vann

2 kopper eplejuice

2 ss grovt koshersalt

¼ kopp brunt sukker

2 ss soyasaus

1 ss hvitløkspulver

1 ss ferskkvernet sort pepper

1 ss paprika

1 ts kajennepepper

Bradley Flavor Bisquettes (lønn, alder eller stillehavsblanding)

Preparation

Bland sammen vann og eplejuice med salt, sukker og krydder til saltet og brunt sukker er oppløst.

Legg smelten i en form og hell i saltlaken. Rør og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la fisken marinere i 4-6 timer.

Skyll fisken grundig og legg den på røykstativet. Plasser smelten på et kjølig, tørt sted i 30-45 minutter slik at det kan dannes en pellikkel på utsiden av fisken. En vifte kan brukes til å fremskynde prosessen.

Sett røykeren til 200ºF med Bradley Flavour Bisquettes i enten Maple, Alder eller Pacific Blend.

Røyk smelten i omtrent 3-4 timer eller til fiskens indre temperatur når 145ºF.