Røkt Smelt Oppskrift
Selv om det er lite, er smelte veldig velsmakende og røyker pent. Bruk Alder, Maple eller Pacific Bland Bisquettes og hold det lavt og tregt.
Ingredients
1 pund renset smelte
2 kopper vann
2 kopper eplejuice
2 ss grovt koshersalt
¼ kopp brunt sukker
2 ss soyasaus
1 ss hvitløkspulver
1 ss ferskkvernet sort pepper
1 ss paprika
1 ts kajennepepper
Bradley Flavor Bisquettes (lønn, alder eller stillehavsblanding)
Preparation
Bland sammen vann og eplejuice med salt, sukker og krydder til saltet og brunt sukker er oppløst.
Legg smelten i en form og hell i saltlaken. Rør og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la fisken marinere i 4-6 timer.
Skyll fisken grundig og legg den på røykstativet. Plasser smelten på et kjølig, tørt sted i 30-45 minutter slik at det kan dannes en pellikkel på utsiden av fisken. En vifte kan brukes til å fremskynde prosessen.
Sett røykeren til 200ºF med Bradley Flavour Bisquettes i enten Maple, Alder eller Pacific Blend.
Røyk smelten i omtrent 3-4 timer eller til fiskens indre temperatur når 145ºF.