Røkt Tunfisk kaker
Disse røkt tunfiskekakene lager en lett lunsj eller middag. Men du kan også tjene dem som en forrett, barn vil elske det!
Ingredients
1 Albacore tunfisk
For tunfiskkaker:
1 kopp brødsmuler
2 stangselleri, hakket
1 løk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
5-6 grønne løk, hakket
1 ss Sriracha
1 egg
¼ kopp majones
Saft og skall av 1 lime
1 ts soyasaus
2 ss olivenolje (til matlaging)
Bradley Flavour Bisquettes – Al
For marinade:
3 ss brunt sukker
1 ss kosher salt
1 ss soyasaus
1 kopp vann
Preparation
Bland sammen ingrediensene til marinaden til den er oppløst.
Skjær tunfiskrygg i 3 tommer brede biter og mariner i 30 minutter.
Forvarm røyker til 140°F.
Røyk tunfisk i 1 time med Alder Bisquettes.
Fjern tunfisken fra røykeren og flak den med en gaffel.
Bland alle ingrediensene til de er grundig blandet.
Trykk for hånd i karbonader. Hvis karbonadene er for tørre og ikke henger godt sammen, tilsett mer majones. Hvis de er for klissete så tilsett mer brødsmuler.
Varm olivenolje i en stor panne på middels varme og tilsett tunfiskkaker.
Stek ca 4 minutter på hver side, til den er gylden og sprø.
Oppskrift av: Lena Clayton