Røyking Hyse i Bradley Countertop Smoker
Here is the first of our recipes composed with the Bradley Countertop Smoker in mind. It is of course possible to prepare these recipes in the current Bradley Smoker models.
Ingredients
Cullen Skink
(Personer 4)
300g Bradley røkt hyse, skinn på
1 laurbærblad
20 g smør
1 løk, skrelt og finhakket
1 stor purre, trimmet, halvert og i tynne skiver
2 mellomstore poteter, skrelt og kuttet i 1 cm terninger
350 ml helmelk
ferskpresset sitronsaft etter smak
gressløk, finhakket, til servering
Preparation
Forbered først en saltlake ved å blande 150 g salt med 600 ml varmt vann til det er oppløst, la det avkjøles helt.
Senk 700 g tykk hysefilet, skinn på, i den kalde saltlaken.
La stå i 30 minutter, fjern deretter, skyll kort og tørk med kjøkkenpapir.
Plasser hysefileten på nederste hylle i skapet.
Legg til 5 eikebisquetter i stabelen på benkeplaten.
Sett røyken kun til på røyk i 1 time og 30 minutter.
Fjern, la avkjøles helt, dekk til og avkjøl.
*Denne oppskriften passer for nybegynnere
Metode:
Legg fisken i en panne som er stor nok til å passe fisken godt, og dekk til med ca 250 ml kaldt vann.
Tilsett laurbærbladet, og kok forsiktig opp.
Så snart det koker, ta av varmen og fjern fisken med en hullsleiv, behold posjerevæsken.
Fjern skinnet fra hysen og eventuelle bein, og flak fisken lett.
Smelt smøret i en annen panne på svak varme, og tilsett løken og purren.
Dekk til og la det svette, uten å farge, i 5 minutter til det er mykt.
Tilsett poteten og rør for å dekke med smør.
Hell i hysebrennevinet og laurbærbladet, og la det småkoke.
Kok i 5-10 minutter til poteten er mør.
Kast laurbærbladet, tilsett melk, litt salt, hvit pepper og en sjenerøs skvis sitronsaft, og bearbeid suppen med en stavmikser.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now