Smoked salmon and endive

Sitrus og røkt Ørret Endiv salatoppskrift



Salat på fingertuppene dine er en flott oppskrift på fester. Eller, hvis du er som meg, vil du bruke noen unnskyldning for å spise med hendene!

Ingredients

1 Lb ørret eller annen hvit fisk

For saltlake:

500 ml vann

6 ss kosher salt

6 ss granulert sukker

2 fedd hvitløk - skrelles og halveres

1 ss limejuice

Til salat:

4 hoder av endive

1 grapefrukt - seksjonert og i terninger

Saft og skall av 1 sitron

1 sjalottløk - finhakket

2-3 ss fersk persille - hakket

Salt og pepper - etter smak

Preparation

Kombiner alle ingrediensene til saltlaken.

Legg ørreten i en glassbolle/beholder, dekk til med saltlake og sett i kjøleskap over natten.

Skyll ørreten og tørk.

Plasser ørreten med skinnsiden ned i røykeovn som er forvarmet til 225 °F med Aler bisquettes og røyk i ca.½ - 2 timer.

Flass ørretkjøttet fra beina og fjern skinnet.

Ha ørretkjøtt i en bolle og bland sammen med grapefrukt, sitronsaft & halvparten av skallet og sjalottløken og smak til med salt og pepper.

Klipp av bunnen av hvert endiviehode og fjern individuelle endiviespyd fra hodet.

Øs ørretblandingen i spyd.

Pynt med persille og resten av sitronskall.