Sitrus og røkt Ørret Endiv salatoppskrift
Salat på fingertuppene dine er en flott oppskrift på fester. Eller, hvis du er som meg, vil du bruke noen unnskyldning for å spise med hendene!
Ingredients
1 Lb ørret eller annen hvit fisk
For saltlake:
500 ml vann
6 ss kosher salt
6 ss granulert sukker
2 fedd hvitløk - skrelles og halveres
1 ss limejuice
Til salat:
4 hoder av endive
1 grapefrukt - seksjonert og i terninger
Saft og skall av 1 sitron
1 sjalottløk - finhakket
2-3 ss fersk persille - hakket
Salt og pepper - etter smak
Preparation
Kombiner alle ingrediensene til saltlaken.
Legg ørreten i en glassbolle/beholder, dekk til med saltlake og sett i kjøleskap over natten.
Skyll ørreten og tørk.
Plasser ørreten med skinnsiden ned i røykeovn som er forvarmet til 225 °F med Aler bisquettes og røyk i ca.½ - 2 timer.
Flass ørretkjøttet fra beina og fjern skinnet.
Ha ørretkjøtt i en bolle og bland sammen med grapefrukt, sitronsaft & halvparten av skallet og sjalottløken og smak til med salt og pepper.
Klipp av bunnen av hvert endiviehode og fjern individuelle endiviespyd fra hodet.
Øs ørretblandingen i spyd.
Pynt med persille og resten av sitronskall.