Røkt Ørret og røkt ørretspredning Oppskrift
Det er så mange ting du kan gjøre for å lage et deilig måltid av røkt ørret. Dagens oppskrift gir deg en trinnvis veiledning for å røyke ørret. Men også for å gjøre en flott ørretspredning. Du kan bruke det som matbit på kjeks, eller like en deilig sunn side til måltidet ditt.
Ingredients
For røkt ørret:
2½ pund ferske ørretfileter
1½ ss Bradley Sugar Cure
For ørretspredningen:
1 murstein (250 g) kremost, myknet
⅔ Kopp røkt ørret (eller laks), smuldret
¼ ts salt
¼ ts hvitløkspulver
½ ts paprika
⅛ ts kajennepepper
1 kopp revet cheddarost
4 grønne løk, i tynne skiver
Preparation
For røkt ørret:
Gni Bradley Sugar Cure jevnt over hele fisken. Pakk fisken inn i plastfolie, eller legg i en stor ziptop-pose. Sett i kjøleskapet i 3-4 timer.
Skyll fisken grundig og legg den på et kjølig og tørt sted i 1 time slik at det kan dannes en pellikkel på utsiden av fisken. Bruk en vifte for å fremskynde prosessen.
Plasser ørreten på røykestativet ditt. Tips: Bradley Magic-mattene er flotte for å røyke fisk og har ikke fiskepinnen på stativene til Bradley Smoker.
Sett røykeovnen på 180ºF ved å bruke bisketter av tre Alder eller Pacific Blend.
Røyk fisken i rundt 3-4 timer eller til den indre temperaturen til fisken når 145 F.
For ørretspredningen:
Mos kremosten med en gaffel eller potetstapper i en mellomstor bolle. Tilsett røkt ørret, salt, hvitløkspulver, paprika, cayennepepper og revet cheddar. Fortsett å mose til det er godt innlemmet.
Rør inn den skivede grønne løken. Hell i en serveringsbolle.
Server med kjeks.
Av Steve Cylka