Smoked rainbow trout on rack

Røkt Ørret og røkt ørretspredning Oppskrift



Det er så mange ting du kan gjøre for å lage et deilig måltid av røkt ørret. Dagens oppskrift gir deg en trinnvis veiledning for å røyke ørret. Men også for å gjøre en flott ørretspredning. Du kan bruke det som matbit på kjeks, eller like en deilig sunn side til måltidet ditt.

Ingredients

For røkt ørret:

2½ pund ferske ørretfileter

1½ ss Bradley Sugar Cure

For ørretspredningen:

1 murstein (250 g) kremost, myknet

⅔ Kopp røkt ørret (eller laks), smuldret

¼ ts salt

¼ ts hvitløkspulver

½ ts paprika

⅛ ts kajennepepper

1 kopp revet cheddarost

4 grønne løk, i tynne skiver

Preparation

For røkt ørret:

Gni Bradley Sugar Cure jevnt over hele fisken. Pakk fisken inn i plastfolie, eller legg i en stor ziptop-pose. Sett i kjøleskapet i 3-4 timer.

Skyll fisken grundig og legg den på et kjølig og tørt sted i 1 time slik at det kan dannes en pellikkel på utsiden av fisken. Bruk en vifte for å fremskynde prosessen.

Plasser ørreten på røykestativet ditt. Tips: Bradley Magic-mattene er flotte for å røyke fisk og har ikke fiskepinnen på stativene til Bradley Smoker.

Sett røykeovnen på 180ºF ved å bruke bisketter av tre Alder eller Pacific Blend.

Røyk fisken i rundt 3-4 timer eller til den indre temperaturen til fisken når 145 F.

For ørretspredningen:

Mos kremosten med en gaffel eller potetstapper i en mellomstor bolle. Tilsett røkt ørret, salt, hvitløkspulver, paprika, cayennepepper og revet cheddar. Fortsett å mose til det er godt innlemmet.

Rør inn den skivede grønne løken. Hell i en serveringsbolle.

Server med kjeks.

Av Steve Cylka