Excellent Bradley Smoked Alaskan Salmon Recipe

Utmerket Bradley røykte Alaskan laks OppskriftFølgende saltoppskrift er inkludert for å komme i gang, men du oppfordres til å eksperimentere med ditt eget salt/sukker, lønn, honning, paprika og krydder for å utvikle din egen. (En spin-off fra Bob Kitchens utrolige oppskrift.)

Ingredients

Saltlake ingredienser:

En gallon kaldt vann

1 kvart teriyaki eller soyasaus

1 kopp syltesalt

2 kg brunt sukker

2 ss hvitløkspulver

3 ss kajennepepper

Bland alle ingrediensene i en ikke-metallbeholder. Pass på at salt og sukker er helt oppløst.

Preparation

Trinn 1: Forbered fisk

Filet laks med skinn på.

Sjekk hver filet nøye og FJERN ALLE BEIN (Veldig viktig for fortreffelighet!). En liten rene nesetang fungerer godt for å fjerne eventuelle gjenværende bein som sitter fast i kjøttet.

Trinn 2: Uniform Strips

Skjær kjøttet i jevne strimler, 3/8" til 1/2" brede og 3"-6" lange, eller så lenge røykestativene dine kan håndtere. Nøkkelen her er å få jevne tykkelseskutt for jevn saltlake og røyking. Lengden er bare viktig i forhold til dine egne emballasjepreferanser. Strimlene vil ha en tendens til å falle eller synke gjennom de større gitterstativene. Derfor er det best å bruke teflonbelagte jerky racks, et lite gitter (1/2″) teflonbelagt stativ.

Trinn 3: Brining

Etter å ha forberedt saltlaken, tilsett laks.

Plasser en vektet rustfritt stål, trerist eller stor tallerken over toppen av fisken for å holde den under saltlaken. Oppbevar alltid laken og fisken kjølig. Hvis du ikke har nok plass i kjøleskapet, bruk en isboks av typen Igloo med omtrent en gallon is kastet inn, og overvåk temperaturen for å sikre at den holder seg under 40 °F.

Bløtlegg laks i lakeoppskrift i 12 timer, rør fisken noen ganger under saltlakeprosessen.

Trinn 4: Glassering

Plasser fisken i et enkelt lag på teflonbelagte jerky racks (belagt med en non-stick matlagingsspray), eller tørkestativ og pass på at bitene IKKE berører hverandre.

Lufttørk i kjøleskapet til det dannes en hard pellikkel. Fisk vil ha en tøff skinnende pels og vil være litt klebrig å ta på.

Snu fisken 2-3 ganger i løpet av glaseringsprosessen for å sikre mer fullstendig glasering. Det er under glaseringsprosessen du kan strø på visse krydder (f.eks. cayennepepper) og/eller visuelle forsterkere (f.eks. persilleflak). (Vintertid tips! Tørk 12-36 timer på et kaldt sted som en uoppvarmet garasje, men IKKE la det fryse).

Trinn 5: Røyking

Røyk ved å bruke følgende Bradley Smoking-retningslinje: (eler, kirsebær eller eplebisquetter).

100°F – 120°F i 1-2 timer

Øk til 140°F i 2-4 timer

Øk til 175 °F i 1-2 timer for å fullføre