Incredible Candied Smoked Salmon Recipe

Utrolig Kandisert røkt laks Oppskrift



Unn deg de søte og røykfylte smakene av denne kandiserte lakseoppskriften! Laksen er saltet i en enkel blanding av Demerara -sukker og grovt salt, og blir deretter belagt i en deilig godteri -glasur laget med rødvin, mørk rom, brunt sukker og honning eller lønnesirup, og røkt sakte til perfeksjon.

Ingredients

Laks

1 kg - 2 kg Demerara eller naturlig brunt sukker

7/8 - 1 kopp grovt salt (ikke mer enn en kopp)

Sett til side til senere (valgfritt):

8 fedd knust hvitløk

Små palmefulle knuste pepperkorn

2 ts revet fersk ingefær

Revet skall av 1 appelsin

½ ts røde chiliflak

½ ts Cyenne

Ikke tilsett flytende krydder da dette kan kompromittere salt/sukker-forholdet. Imidlertid har jeg personlig sneket inn omtrent 4 oz mørk rom i saltlaken.

Godteriglasur:

4 Oz rødvin

4 Oz mørk rom

2 kopper brunt sukker

1 kopp honning eller lønnesirup

Pepper/cayenne (valgfritt)

Preparation

Røykertemperatur:

Prøv å holde 100-125ºF (sakte røyk)

Saltlake:

Bland sammen sukker og salt.

Skinn og utbein laks, samt skjær av mørkt kjøtt før røyking. Ikke bruk magestrimler da de er for fete.

Skjær laksen i biter som nuggets 1" x 1" eller strimler 2" x 6" og ¼″ tykk.

Dekk bunnen av en plastbeholder med en ¼″ salt/sukkerblanding.

Legg større, tykkere laksebiter på blandingen.

Fortsett å legge saltlakeblanding/laks på lag til all laksen er dekket. Sett i kjøleskapet. Saltlaken løses raskt opp og begynner å trekke væske fra laksen.

Nå til godteri laksen din:

Varm vin, rom, sukker, honning/lønnesirup i en kjele. Det er noen måter å godteri laksen din på. Det er ditt valg, ha det gøy, eksperimenter.

Glasur kan pensles på flere ganger under røykeprosessen.

Du kan fjerne laksen halvveis i røykeprosessen, og bløtlegge den i glasur i noen timer før du fortsetter å røyke.

Legg røkelaksen i en beholder med glasuren og la den trekke i kjøleskapet (ikke la den stå lenger enn en dag, ellers vil sukkeret suge ut mer fuktighet fra den røkte fisken, selv uten salt.)