Utrolig Kandisert røkt laks Oppskrift
Unn deg de søte og røykfylte smakene av denne kandiserte lakseoppskriften! Laksen er saltet i en enkel blanding av Demerara -sukker og grovt salt, og blir deretter belagt i en deilig godteri -glasur laget med rødvin, mørk rom, brunt sukker og honning eller lønnesirup, og røkt sakte til perfeksjon.
Ingredients
Laks
1 kg - 2 kg Demerara eller naturlig brunt sukker
7/8 - 1 kopp grovt salt (ikke mer enn en kopp)
Sett til side til senere (valgfritt):
8 fedd knust hvitløk
Små palmefulle knuste pepperkorn
2 ts revet fersk ingefær
Revet skall av 1 appelsin
½ ts røde chiliflak
½ ts Cyenne
Ikke tilsett flytende krydder da dette kan kompromittere salt/sukker-forholdet. Imidlertid har jeg personlig sneket inn omtrent 4 oz mørk rom i saltlaken.
Godteriglasur:
4 Oz rødvin
4 Oz mørk rom
2 kopper brunt sukker
1 kopp honning eller lønnesirup
Pepper/cayenne (valgfritt)
Preparation
Røykertemperatur:
Prøv å holde 100-125ºF (sakte røyk)
Saltlake:
Bland sammen sukker og salt.
Skinn og utbein laks, samt skjær av mørkt kjøtt før røyking. Ikke bruk magestrimler da de er for fete.
Skjær laksen i biter som nuggets 1" x 1" eller strimler 2" x 6" og ¼″ tykk.
Dekk bunnen av en plastbeholder med en ¼″ salt/sukkerblanding.
Legg større, tykkere laksebiter på blandingen.
Fortsett å legge saltlakeblanding/laks på lag til all laksen er dekket. Sett i kjøleskapet. Saltlaken løses raskt opp og begynner å trekke væske fra laksen.
Nå til godteri laksen din:
Varm vin, rom, sukker, honning/lønnesirup i en kjele. Det er noen måter å godteri laksen din på. Det er ditt valg, ha det gøy, eksperimenter.
Glasur kan pensles på flere ganger under røykeprosessen.
Du kan fjerne laksen halvveis i røykeprosessen, og bløtlegge den i glasur i noen timer før du fortsetter å røyke.
Legg røkelaksen i en beholder med glasuren og la den trekke i kjøleskapet (ikke la den stå lenger enn en dag, ellers vil sukkeret suge ut mer fuktighet fra den røkte fisken, selv uten salt.)