Hot Mackerel Nicoise

Varmt Makrell Nicoise

Sandra Tate

Røkt makrell er en stor familiefavoritt, og som sådan er det verdt å røyke i bulk, slik at det alltid er en filet eller to tilgjengelig fra fryseren også.

Ingredients

For salaten Nicoise
Ingredienser/person:
2 fileter varmrøkt makrell

1 middels potet, skrubbet og kuttet i biter

3 små plommetomater, delt i kvarte

50 g fine bønner

2 egg

noen få oliven

Hakket persille

For dressingen:

1 avrundet ts pepperrot

1 ts dijonsennep

1 ts sukker,

1 ss hvitvinseddik

Solsikkeolje

Preparation

Hot Smoking the Makrell


Jeg foretrekker en sukker/saltlake da sukkeret ser ut til å gi en mildere søt røyksmak.

For 4 makreller, filetert og renset, bland 50 g havsalt med 60 g lys brunt sukker og saften av en liten sitron med 500 ml varmt vann til den er oppløst, la den avkjøles helt.

I en tettsittende beholder, dypp filetene og la stå i 30 minutter, skyll deretter grundig, tørk og legg på Bradley ståltrådkurver, med avstand fra hverandre.

La filetene tørke på et kjølig, luftig sted i en time (ikke kjøleskapet) mens du varmer opp Bradley Smoker-skapet til 85 °C, fyller med eikebisquetter og røyker i ca. 45 minutter – 1 time. eller til den er kokt til en innvendig temperatur på 72°C. La den avkjøles og avkjøl deretter til den skal brukes.

For dressingen:


Blande sammen 1 avrundet ts pepperrot,1 ts dijonsennep,1 ts sukker, 1 ss hvitvinseddik til en pasta, og begynn å sakte visp inn solsikkeolje til du har en tykk, luksuriøs emulsjon. Sette til side.

Metode:


Kok opp en panne med vann og tilsett potetbitene, tilsett eggene i samme panne etter 5 minutter og fortsett å koke i 6 minutter, løft deretter eggene ut og skrell og halver. Tilsett de fine bønnene i pannen og kok i ytterligere 2 minutter, test potetene for å sikre at de er møre, tøm deretter alt og hold dem varme.

Varm opp grillen til varm. Sett filetene på folie med skinnsiden opp og grill til skinnet er sprøtt og sprøtt, fjern.

Fordel potetene og bønnene mellom varme tallerkener, strø tomater i kvarte, 4 eggehalvdeler, hakket persille og topp med 2 varmrøkte makrellfileter. Hell over dressingen og smak til med salt og pepper.

Server umiddelbart.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now