Varm salat av Røkt makrell & Baby rødbeter med dijonsennep og pepperrotdressing
Makrell rangerer høyt med sild og laks for den mest populære røkte fisken; rik og fet, proppfull av smak, litt rekker langt – og det er relativt billig!
Ingredients
Kurere:
800 g makrell
50 g havsalt
60 g lys brunt sukker
Saften av en liten sitron
(1 makrellfilet per person)
En avrundet ts dijonsennep
½ ts rennende honning
1 ss hvit balsamicoeddik
3 ss solsikkeolje
En avrundet ts kremet varm pepperrotsaus
Preparation
For 800g makrell, filetert og renset, bland 50 g havsalt med 60 g lys brunt sukker og saften av en liten sitron.
Gni kuren inn i kjøttsiden av fisken og legg kjøtt til kjøtt sammen i en tettsittende beholder.
La stå i 30 minutter og skyll deretter grundig, tørk og legg på Bradley ståltrådkurver med avstand fra hverandre.
La filetene tørke på et kjølig, luftig sted i en time (ikke kjøleskapet) mens du varmer opp Bradley Smoker-skapet til 85 °C, fyller med eikebisquetter og røyker i ca. 45 minutter - 1 time eller til den er kokt til en innvendig temperatur på 72°C. La den avkjøles og avkjøl deretter til den skal brukes.
Tillat én filet røkt makrell per person for en nydelig, levende og smakfull forrett eller lett lunsj.
Plasser romtempererte rødbeter på tallerkener eller grunne boller og dryss med pepperaktige rucolablader.
Varm makrellfiletene under grillen, snu en gang, kutt deretter i biter og dryss over salaten.
Lag en tykk emulsjonsdressing ved å blande en avrundet ts dijonsennep med ½ ts rennende honning og 1 ss hvit balsamicoeddik til en lime.
Nå slå inn 3 ss solsikkeolje litt om gangen til du har en tykk emulsjon.
Til slutt, legg til en avrundet ts kremet varm pepperrotsaus og slå igjen.
Tilsett dråper av dressingen i salatene og server med varmt, sprøbrunt brød.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now