Hot Smoked Salmon with Dill, Horseradish & Spring Vegetable Pasta

Hot røkt laks med dill, pepperrot og vårvegetabilske pasta

Sandra Tate

Jeg vet at vi ikke er helt der ennå, men denne våren grønne pasta med saftige flak av varm røkt pasta får deg absolutt til å føle at du er der.

Ingredients

40 g salt

30 g uraffinert melassesukker

500 ml varmt vann

700 g side av laks

(Server 2)

150 g fersk linguine

50 g møre vårgrønnsaker

Creme fraiche

2 ts kremet pepperrot

Svart pepper

Frisk dill

Preparation

Varmrøkt laks er seriøst moreish, og litt kommer langt siden den er så deilig rik og fet. Ideell over pasta, men like fantastisk i en sandwich, eller på toast med avokado og posjert egg.

Herding og røyking

Blande sammen 40 g salt og 30 g uraffinert melassesukker i 500 ml varmt vann i en tettsittende beholder, la den bli helt kald og dypp en 700 g side av laks til 1 time, skyll deretter og tørk helt.

La tørke videre på et Bradley-stativ mens du setter opp røykeren.

Still inn Bradley Smoker til en skaptemperatur på 95°C/200°F og tilsett eikebisketter i stabelen.

La skapet nå ønsket temperatur og fyll opp med røyk, plasser deretter laksen midt i skapet og røyk for ca 2 timer - avhengig av tykkelsen på fisken - og test for 70°C på den tykkeste delen, fjern deretter, la den avkjøles og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.

Flake noen av varmrøkt laks, ca 200g, ikke vær for sjenerøs siden den er veldig rik, og pakk inn resten for annen bruk.

Sett til side for å få romtemperatur.

Varm opp en panne med saltet vann og legg til 150 g fersk linguine sammen med 150 g møre vårgrønnsaker - Jeg brukte sukkererter og brokkoli med mør stilk - og kok i 2 minutter eller til pastaen faller i smak, avløp gjennom en sil.

Plopp a avrundet spiseskje creme fraiche sammen med 2 ts kremet pepperrot i den varme pannen og returner linguinen og grønnsakene.

Kast sammen med en sjenerøs maling av svart pepper og noe finkuttet fersk dill.

Fordel mellom varme pastaboller og topp med flak av varmrøkt laks og mer dill.

Server umiddelbart.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now