Hot røkt Laks med kamskjellstopping Oppskrift med Ted Reader
Leter du etter en tallerken som er full av smak? Se ikke lenger enn denne varme røkt laksoppskriften, som kombinerer den røykfylte godheten med en duskregn med Jim Bean Bourbon for å skape et virkelig uforglemmelig måltid.
Ingredients
1 Side fersk laks (ca. 3-4 pounds), benfri og skinnfri
2 ss grovkvernet sort pepper
1 haug med fersk dill, skylt for overflødig sand og gryn og tørket med tørkepapir
½ kopp + en duskregn Jim Beam bourbon
½ kopp kosher salt
½ kopp brunt sukker
2 kopper kamskjell (tips: fersk er alltid best!)
2 grønne løk
Kosher salt og nykvernet sort pepper, etter smak
1 sitron
¼ kopp honning
Røykertemperatur: 180ºF
Bisquettesmak: or eller lønn eller whiskyfat
Røyketid: 2 til 3 timer
1 Bradley Røykestativ
1 stor bolle
1 Rasp
Preparation
Trim laksen ved å kutte hodet og haleenden av fisken for å firkante stykket. Skjær magekjøttet fra laksen (reserver magekjøtt til annen bruk).
Legg den kvadratiske trimmede laksesiden i en stor foliepanne, med skinnsiden ned. Skyv laksekjøttet sammen for å fylle det opp. Gni toppen av laksen rikelig med sprukket sort pepper, dytt pepperen inn i kjøttet slik at den fester seg. Oversiden av laksen med fersk dill og drypp ca ½ kopp Jim Beam bourbon på toppen av det.
Kombiner salt og sukker i en liten bolle. Dryss tørre ingredienser over bourbon dill på siden av laksen. Drypp med Jim Beam bourbon. Dekk med plastfolie og legg deretter en annen foliepanne oppå laksen. Legg til noe tungt i den øverste pannen for å vekte laksen ned. Plasser panorert laks i kjøleskapet og la den herde i 24 timer.
Når laksen er herdet, ta den ut av kjøleskapet. Fjern dill/salt/sukkerblandingen fra toppen av laksen og skyll laksen under kaldt vann. Tørk med tørkepapir og sett tilbake i kjøleskapet, utildekket, for å la laksen lufttørke i ca. 2 timer.
Nå er det på tide å røyke:
Sett opp Bradley Smoker i henhold til produsentens instruksjoner og still inn røyketemperaturen til 180ºF.
Bruk en skarp kniv til å lage et snitt i lengden på laksen med start på den ene siden. Du ønsker å butterfly siden av laksen for å lage en stor lomme. Legg på rist og sett til side.
Legg kamskjellene i en stor bolle. Bruk den flate siden av en kniv eller en kjevle og knus grønn løk for å få frem den søte løksaften. Grovhakk og legg i kamskjellene. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Bruk en rasp eller rivjern, skrell sitron og tilsett skall til kamskjell. Press sitronsaften over kamskjellene. Bland godt.
Legg kamskjellblandingen jevnt på snittsiden av sommerfugllaksen. Krydre innsiden av det øverste laget av laksen med sort pepper og litt salt. Brett over den øverste klaffen ved å trykke godt for å lage en "stokk" av kamskjell-fylt laks.
Plasser laksen i røykemaskinen og røyk i ca. 2-3 timer eller til laksen og kamskjellene er akkurat gjennomstekt (innvendig temperatur 155ºF). Pensle laksen med honning i løpet av de siste 30 minuttene av røyking. Ta den ut av røykemaskinen og la den hvile i 5 minutter. Skjær i skiver og server. Merk: Jeg foreslår at du serverer den med en enkel agurksalat.