Varmt Røkt makrell med posjert egg, poteter, brede bønner og urter
Dette herlige måltidet var resultatet av 20 minutters koketid.
Ingredients
50 g havsalt
30 g naturlig sukker
Serverer 4
2 varmrøkt makrell
Små nypoteter (Jeg tillater 5 per person)
2 håndfuller bondebønner
Smør
hakket flatbladpersille og gressløk
salt og pepper
en spiseskje hvitvinseddik
4 egg
Preparation
Er det ikke en fryd når du sjenerøst får hjemmedyrket råvarer fra venner og kan bringe det sammen med ditt eget arbeid, i dette tilfellet min varmrøkte makrell? Og et minneverdig måltid er laget.
Varmrøkt makrell laget jeg for noen dager siden, pakket inn i kjøkkenpapir, den sto i kjøleskapet til Fran kom med en trug fylt med nye poteter, persille, gressløk, bondebønner og mer.
For å legge til det har jeg alltid en kurv full av flerfargede egg fra Sandras brokete mannskap av spesialrasekyllinger.
Dette herlige måltidet var resultatet av 20 minutters koketid. Men først...
Herding og røyking av makrell:
Jeg ber om at makrellen min blir renset og hoder fjernet - jeg liker å varmrøyke dem hele i stedet for filetert, men har ikke behov for et ansikt på den.
Til to store, veldig ferske makreller blandet jeg en kur av 50 g havsalt blandet med 30 g naturlig sukker.
Gni dette inn i hulrommet og over huden, legg dem i en frysepose eller beholder og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Skyll nå godt og tørk helt innvendig og utvendig med kjøkkenpapir.
Still inn Bradley Smoker til en skaptemperatur på 80°C/180°F og slipp et halvt dusin eikebisquetter i stabelen.
Ha skapet opp til temperatur og fullt av røyk før du legger fisken inn på en rist. Jeg lar toppventilen stå åpen for lett røyking og fisken skal være klar etter en time.
Test for intern temperatur på 72°C hvis du ikke er sikker på at de er klare.
La avkjøle helt og avkjøl hvis du ikke bruker umiddelbart.
Serverer 4
Fjern de 4 filetene forsiktig fra 2 varmrøkt makrell, fjern pinnebenene med en pinsett, legg på et ark med folie og sett til side.
Kok opp små nypoteter (Jeg tillater 5 per person, du bestemmer etter lysten din) til den er nesten mør ved testing med spyd.
Legg nå til 2 håndfuller bondebønner og kok i ytterligere 2-3 minutter, tøm deretter av og tilsett en god klatt smør.
Knus lett med baksiden av en gaffel og strø i en håndfull hakket flatbladpersille og gressløk.
Krydre med salt og pepper.
Plasser makrellfileter under en varm grill og stek 2-3 minutter på hver side.
Mens makrellen koker, kok opp 6 cm vann i en panne med en spiseskje hvitvinseddik, når du har en rullende byll sprekke inn 4 egg og posjer i snaue 2 minutter, fjern deretter på en hullsleiv og sett på kjøkkenpapir.
Fordel urter, bønner og potetblanding mellom 4 tallerkener, topp hver med en sydende makrellfilet og et posjert egg.
Så enkelt, så veldig godt!
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now