Varmt Røkt ørret med spinatpannekaker og pepperrot crème fraiche
Hot røkt ørret er deilig til frokost, eller gjort til en delikat paté, men ved denne anledningen bestemte jeg meg for å bruke den til god bruk i denne pene, og velsmakende brunsjretten.
Ingredients
(Personer 4)
Saltlake:
2 mellomstore ferske ørreter
30 g salt
20 g lys brunt sukker
500 ml kaldt vann
Pannekaker:
4 røkt ørretfileter (se over)
200 g ung spinat, vasket, blanchert, presset og hakket
3 vårløk, trimmet og finskåret
225 g vanlig mel
1 ss bakepulver
300 ml melk
2 egg
30 g smeltet smør
1 ts salt
svart pepper
olje eller smør til steking
Å servere:
Bland 4 ss crème fraiche sammen med pepperrot, etter smak, og litt hakket gressløk
Preparation
Først ba jeg fiskehandleren min vennligst filetere 2 mellomstore ferske ørreter. Lag en lett saltlake ved å blande 30g salt, 20g lys brunt sukker og 500 ml kaldt vann og la filetene ligge nedsenket i den for 30 minutter.
Fjern, skyll og tørk helt på kjøkkenpapir, og la tørke i ytterligere en time på en Bradley-rist - de vil føles litt klissete nå.
Legg til noen lønn- eller alerbisquetter i Bradley-stakken og sett den til 75°C/170°F så røyk filetene for 1 time (en ekstra halvtime mer hvis du vil ha en mer røykfylt smak).
Fjern og sett til side.
Metode:
Lag pannekakerøren ved å ha mel, salt, en maling av sort pepper og bakepulver i en bolle.
Lag en brønn i midten og bryt inn eggene.
Tilsett halvparten av melken og begynn å samle røren, tilsett nå den resterende melken og smeltet smør og visp til det er glatt.
Tilsett hakket spinat og vårløk og rør inn for å innlemme.
Varm en tung stekepanne over middels varme.
Tilsett en klatt olivenolje, eller en klatt smør etterfulgt av en liten øse pannekakeblanding.
Når det kommer bobler, er det på tide å snu pannekaken.
Når stekt til gyldent på begge sider, overfør til en tallerken i en varm ovn og fortsett å steke til blandingen er ferdig.
Avhengig av størrelsen på pannekakene du lager, (og størrelsen på pannen din selvfølgelig), kan du kanskje ta 2-3 av gangen.
Du vil ende opp med 3 pannekaker per person hvis du lager dem ca 7 cm i diameter.
Til slutt spiral tre pannekaker på hver tallerken, topp med en flakfilet per person, og avslutt med en klatt pepperrot crème fraiche.
Server mens den fortsatt er varm.
lønnetre
Tre
Med en mildt røykfylt, søt og subtil smak, er Maple Bisquettes perfekt for å røyke kalkuner og forsterke smaken til fjærfe og vilt.
Shop Now