Hot Smoked Trout, Spinach & Horseradish Soufflé Tart

Varmt Røkt ørret, Spinat og pepperrot soufflé terte

Sandra Tate

For å holde den røkt ørreten min så saftig som mulig bestemte jeg meg for at jeg ved denne anledningen skulle holde fisken hele, tross alt må det være en god grunn til at Arbroath Smokies og Kippers ikke blir filetert før røyking! Litt mer av en fele for å fjerne kjøttet etterpå, men jeg synes det var verdt det.

Ingredients

200 g unge spinatblader

3 egg

30 g smør

30 g vanlig mel

Salt

Pepper

2-3 ts kremet pepperrot

Preparation

Ta 2 store ferske ørreter.

For å kurere og røyke ørreten, bland først 30 g havsalt med 30 g lys brunt sukker og det revne skall av en sitron.

Fjern ørrethodene og pakk litt av blandingen inn i hulrommene og deretter over skinnet.

La stå i en beholder (de vil gi fra seg litt fuktighet) i 30 minutter, skyll deretter grundig og tørk helt med kjøkkenpapir.

Smør skinnet lett for å hindre fisken i å feste seg og legg på en Bradley-rist. La stå i en time for å tørke videre, huden vil nå være ganske læraktig.

I mellomtiden, sett opp Bradley Smoker og forvarm skapet til 95°C/200°F med noen eikebisketter i stabelen.

Røyk ørreten i 1 time eller til kjøttet er ugjennomsiktig, kjernetemperatur 72°C.

La det avkjøles før du forsiktig løfter bort skinnet og fjerner fiskeflakene fra beina, sett til side.

Til terten trenger du en pakke med ferdig smurt deig.

Forvarm ovnen til 180°C/350°F. Rull deigen og linje a 26 cm løs bunn terteform, prikk bunnen med en gaffel og stek 'blindt' i 10-12 minutter til bakverket føles tørt på overflaten.

Ta ut av ovnen.

Blanch 200 g unge spinatblader, klem tørr og strø over bunnen av terten sammen med de rosa flakene fra røkt ørret.

Nå skilles 3 egg, plasser hvitene i en stor bolle.

Lag en bèchamelsaus ved å smelte 30 g smør sammen med 30 g vanlig mel i en kjele, når den er blandet og skummende tilsett 300 ml melk og visp kraftig til sausen er jevn og begynner å boble - ta av varmen og pisk inn 3 eggeplommer.

Krydre med salt, pepper og 2-3 ts kremet pepperrot.

Visp nå sammen 3 eggehviter med en klype salt til du har myke topper.

Vend bèchamelsausen inn i eggehvitene og hell over terten.

Jevne suffléblandingen forsiktig til kantene med en palettkniv.

Stek i 25-30 minutter til de er gyldne og hevet.

Server umiddelbart med salat eller hageerter.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now