Bradley Smoked Bacon

Bradley Røkt bacon

Sandra Tate

Jeg tok ansvaret for Bradley -røykeren min med en sunn blanding av spenning og skremmelse, ikke minst siden den forberedende lesningen jeg hadde gjort var like forvirrende som det var nyttig.

Ingredients

(Server 2)

50g lettrøkt bacon, kuttet i lardon

4 frittgående egg

10 g smør

1 ss crème fraîche

2 skiver sprø brød

salt pepper

Preparation

Naturligvis lengter jeg etter å skjære min første side av perfekt røkt laks, eller skyve en røkt østers inn i det indre av en filetbiff, men best å lære å krype før du tar en dyr galopp. Så, svinekjøttstrimler så ut til å være et godt utgangspunkt, veldig rimelige, men også ekstremt allsidige hvis de lykkes.

Med en tykkelse på bare 2 cm skulle magestrimlene herde lett, fine og jevne, ingen tykke områder.

Kurere:

Jeg brukte en 3:1 blanding av salt til lyst brunt sukker og la bitene over og dekket med det. Tildekket og avkjølt over natten ga den rikelig med væske og hadde gått fra blekrosa svinekjøtt til rødbrun baconfarge (en fryd for nybegynneren i seg selv!) og var fast å ta på.

Jeg skyllet og bløtla den i noen minutter, klappet den tørr og kuttet noen tynne skiver for å prøve den kresne sønnen.

Tørrstekt den farget vakkert, ga ingen væske overhodet, og smakte sjokkerende godt. For en nybegynner er dette en stor tillitsbygger, og jeg anbefaler på det sterkeste at du prøver det. Det jeg klarte å redde fra sønnen min gikk tilbake til kjøleskapet et par dager hvor det tørket litt lenger før jeg kaldrøykte det.

Røykemetode:

Problem nummer én; røykeren steg ganske raskt til 30°C, for varm for kaldrøyking. Kaldrøykadapteren er viktig, selv i kaldt vær. Det ordnet seg, jeg ga baconet bare en kort røyketid på 30 minutter (personlig preferanse for lettrøkt mat) og denne gangen ble baconet skåret i lardon*. Med baconsalg til omtrent 3 ganger prisen på svinekjøtt, kan jeg gjøre bacon over natten til en vanlig vane. Som du kan se fra bildet mitt, var frokosten en velsmakende godbit. Igjen tørrstekte jeg det, og ga sprøstekt lardon og nok baconfett til å steke en tykk skive av mitt eget hjemmelagde brød til gyldent. Tilsett kremet eggerøre og presto! en veldig lykkelig ektemann.

*En baconskjærer? Jeg foretrekker en rustikk skive selv, og lardon er så allsidig for salater, gryteretter, omeletter, terter osv., hvorfor gå til den utgiften?

Tørrsteik lardonen til den er gyldenbrun og sprø. Fjern med en hullsleiv og hold varm. Sett pannen tilbake på ovnen og stek brødskivene til gyldne i det resterende baconfettet. Sett skivene på varme tallerkener.

Tørk av pannen og sett den tilbake på komfyren. Over middels varme, smelt smøret og crème fraîche til det bobler. Knekk inn eggene, tilsett litt salt og pepper, og pisk løst med en gaffel til en kremet røre (ikke overkok til tørr ostemasse!).

Fordel røra over brødet og dryss rikelig med sprø lardon. Server umiddelbart.