Grillet oransje Indrefilet av svin Oppskrift
Lær hvordan du lager saftig grillet oransje svinekjøtt indrefilet og par denne enkle oppskriften med litt velsmakende saus.
Ingredients
2 Indrefilet av svin - trimmet og renset
For saltlaken:
2 kopper vann
3 ss havsalt
¼ Kopp brunt sukker
3 Bay Beaf
1 ts pepperkorn
6-7 kvister timian
4 salvieblader
2 mandarin (skallet og juicet)
For sausmoppen:
1 mandarin (skallet og juicet)
2 fedd hvitløk - finhakket
½ Ts chiliflak
1 ss honning
1 ts brunt sukker
Pepper etter smak
Preparation
I en liten kjele, ta sammen saltlakeingrediensene og løs opp alt saltet og sukkeret. Fjern fra varmen, og tilsett isbiter for å avkjøle blandingen. I en bakebolle eller pose, tilsett indrefilet av svin og saltlake, sammen med nok vann til å senke svinekjøttet helt ned. Dekk til og la stå i kjøleskapet i 24 timer.
Trekk svinekjøttet fra saltlaken, tørk det og la det komme tilbake til romtemperatur. I mellomtiden kombinerer du sausingrediensene i en bolle og setter til side. IKKE tilsett noe salt til dette, saltlaken har allerede tilsatt saltet til svinekjøttet. Det blir nok!
Stek indrefileten til 145-150 grader over en middels grillºF (63,8ºC-65.5ºC). Pensle svinekjøttet med sausen i de siste 2 minuttene av kokingen. La det karamellisere litt på den varme grillen. Ta av varmen, og legg svinekjøttet på et skjærebrett og dekk det med folie. La den hvile i 5 min. Del opp og server med litt av sausen drysset over!
Oppskrift av: Cory Walby - Testkjøkken lørdag kveld