Cure, Smoke, Boil, Glaze & Bake...

Kurere, Røyk, Koke, glasur og stek ....

Sandra Tate

Gammon i julen må være der for lett lunsj, smørbrød eller en kald kuttfat.

Ingredients

Preparation

Jeg er ikke en stor fan av gammon som hovedrett, men i julen må den være der for lett lunsj, smørbrød eller påleggsfat. Denne lille skjøten dekker det, og er det perfekte nybegynnerprosjektet for herding og røyking.

Et beskjedent svinekjøtt med en vekt på opptil en kilo kan tørkes i løpet av 4-5 dager og gjør dette prosjektet ideelt selv for en nybegynner.

HERDNING:

Til 1 kg svinekjøtt (trimmet av svor, bundet og helst ikke tykkere enn 7-8cm) trenger du en kur av 25g brunt sukker, 50g herdesalt, og en valgfri 5 g syltede krydder, lett knust. Bland alle disse sammen og gni inn i overflaten av kjøttet på alle sider, dytt inn i sprekker, og pakk godt inn i flere lag med matfilm før du legger i bunnen av kjøleskapet. La for 5 dager pakk deretter ut (du vil finne at svinekjøttet har dypere farge på grunn av saltet og tørrkuren er nå klissete/våt) skyll deretter grundig og tørk helt med kjøkkenpapir.

KALDRØYKING:

et opp Bradley Smoker med kald røykfeste. Legg rikelig med epleved eller eikebisquetter i stabelen. La skapet fylles med røyk før du overfører svinekjøttet til det på en Bradley-rist. Kaldrøyk i 2-3 timer, avhengig av din egen personlige smak for røykegrad.

KOKE:

For å koke skjøten er det lurt å småkoke den forsiktig i tilstrekkelig vann til å dekke skjøten. Når du har fått kjelen til å koke, senker du til en svak boblende putre og lar 20 minutter/500g vekten av kjøtt.

GLASERING OG BAKING:

Mens skjøten putrer, forvarm ovnen til 180°C/350°F. Lag en glasur ved å smelte en avrundet spiseskje marmelade i en panne sammen med et fedd hvitløk, skrellet og knust til masse. Fjern gammonskjøten fra pannen og tørk på kjøkkenpapir. Ha over i en liten ildfast form og pensle med marmeladeglasur og stek deretter for 25 minutter/kg vekt av ledd. Nå skal det farge og lukte veldig godt. La avkjøle helt før du skjærer i tynne skiver. Du vil oppdage at den søte, røykfylte smaken er ganske uimotståelig!

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now