Miniatyr Røkt skinke
Røkt skinke er et utrolig måltid for enhver ferie.
Ingredients
1 kg svinekamskjøt – hud og fett fjernet
4 liter vann
1 ss hel sort pepper
75 g Mortons Kosher Salt
12g rosa herdesalt
2 laurbærblader
1 ss einebær
2 ss Pickling Krydder
4 fedd knust hvitløk
20 g brunt sukker
Preparation
Metode:
For å forberede saltlaken kombinerer du halvparten av vannet med koshersalt, krydder, smakstilsetninger og sukker. Bland godt til saltet og sukkeret er helt oppløst og ta deretter av varmen. Hell den varme saltlaken i en stor nok beholder med resten av vannet og avkjøl dette helt.
Når saltlaken er helt avkjølt, tilsett svinekjøttet, sørg for at det er helt nedsenket, dekk til og sett i kjøleskapet i ca. 5 dager avhengig av tykkelsen.
Ta svinekjøttet ut av saltlaken og skyll godt før det tørkes med tørkepapir. La så svinekjøttet stå på rist i kjøleskapet i ca. 12 timer for å lufttørke og utvikle en pellicle.
Sett Bradley Smoker til 110C med Bisquettes med kirsebærtresmak.
Når den har nådd temperaturen, tilsett svinekjøttet i ca. 4-5 timer, til en indre temperatur på 63C er nådd.
Skjær i skiver og nyt lunt eller oppbevar i kjøleskapet og skjær i skiver neste dag.
kirsebær
Tre
Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now