Smoked Bourbon-Glazed Ribs Recipe

Røkt Bourbon-glaserte ribbeina Oppskrift



Denne røkt bourbon-glaserte ribbeoppskriften er fra røyk og krydder med litt liten modifisering.

Lær hvordan du røyker ribbeina som en proff, så vil du være stjernen i en hvilken som helst bakgård BBQ!

Elsker du utrolig ømme svinekjøtt? Hvis du gjør det, er du i ferd med å bli veldig spent!

Jeg liker å fjerne membranen på undersiden av ribbeina fordi jeg synes den fungerer best. Dessuten tillater det en bedre infusjon av krydder fra gni og røyk en gang i røykeren. Det er en god idé å mopre det mellom syklusen fordi de siste ribbeina jeg gjorde bare var litt tørre. Sausen med bourbon høres bra ut å karamellisere litt på slutten.

Ingredients

Barbecued Rib Rub:

 Kopp pepper - nykvernet

¼ Kopp paprika

2 ss sukker

1 ss salt grovt sjøkosher

1 ss chilipulver

1½ Te hvitløkspulver

1½ Te løk pulver

3 hver svinekjøtt spareribs ca 3 lb hver

Bourbon mopp (valgfri):

Mopp etter to timer

¾ Kopp bourbon

¾ Kopp cider eddik

Saus:

¼ Kopp smør usaltet best

¼ Kopp vegetabilsk olje

2 Hver løk - middels hakket

¾ Kopp bourbon

⅔ Copp ketchup

½ Kopp cider eddik

½ Kopp fersk appelsinjuice

½ Kopp ren lønnesirup

 Kopp melasse

2 ss Worcestershire saus

½ Te pepper - nykvernet

½ Te salt

Preparation

Fjern membranen på undersiden av ribbeina med en tang.

Kombiner rub-ingrediensene i en bolle, og påfør ruben jevnt på ribbenene, hold ca½ av krydderblandingen. Legg plater i en plastpose eller pakket inn i saran og sett dem i kjøleskap over natten.

Dagen etter tar du ribba fra kjøleskapet og klapper ned med gjenværende rub. La den stå i romtemperatur i 30-40 minutter.

Forvarm BS til 200-220ºF for en time.

Hvis du tråkler, bland sammen bourbon med eddik med ½ kopp vann. Varm moppen over lav varme.

Overfør kjøtt til røyker. Stek ribba i ca. 4-5 timer, røyk samtidig med valg av trebisquetter, snu og mopping etter 2 timer. Bytt hyller i Bradley når du mopp.

Tilbered Bour-BQ-sausen mens skivene ryker, så den er klar til påføring på ribba ca 45 min før kjøttet er ferdig.

I en stor kjele smelter du smøret med olje på middels varme. Tilsett løken og fres i ca 5 min, til de begynner å bli gylne. Tilsett de resterende ingrediensene og kok på lav temperatur i ca 40 minutter til det tykner.

Pensle ribba med sausen en eller to ganger i løpet av de siste 45 min til en time med røyking for å få litt glasur. Sett den resterende mengden tilbake på komfyren og la det småkoke i ytterligere 20 minutter til den er redusert med .

Kjøttet er ferdig når kjøttet bøyer seg lett mellom ribba, og sausen er klebrig og klissete. Skjær den måten du velger - jeg liker å skjære i 2-ribbede porsjoner etter at jeg har latt dem sitte utenfor røykeren i ca 10 minutter.