Røkt Bourbon-glaserte ribbeina Oppskrift
Denne røkt bourbon-glaserte ribbeoppskriften er fra røyk og krydder med litt liten modifisering.
Lær hvordan du røyker ribbeina som en proff, så vil du være stjernen i en hvilken som helst bakgård BBQ!
Elsker du utrolig ømme svinekjøtt? Hvis du gjør det, er du i ferd med å bli veldig spent!
Jeg liker å fjerne membranen på undersiden av ribbeina fordi jeg synes den fungerer best. Dessuten tillater det en bedre infusjon av krydder fra gni og røyk en gang i røykeren. Det er en god idé å mopre det mellom syklusen fordi de siste ribbeina jeg gjorde bare var litt tørre. Sausen med bourbon høres bra ut å karamellisere litt på slutten.
Ingredients
Barbecued Rib Rub:
⅓ Kopp pepper - nykvernet
¼ Kopp paprika
2 ss sukker
1 ss salt grovt sjøkosher
1 ss chilipulver
1½ Te hvitløkspulver
1½ Te løk pulver
3 hver svinekjøtt spareribs ca 3 lb hver
Bourbon mopp (valgfri):
Mopp etter to timer
¾ Kopp bourbon
¾ Kopp cider eddik
Saus:
¼ Kopp smør usaltet best
¼ Kopp vegetabilsk olje
2 Hver løk - middels hakket
¾ Kopp bourbon
⅔ Copp ketchup
½ Kopp cider eddik
½ Kopp fersk appelsinjuice
½ Kopp ren lønnesirup
⅓ Kopp melasse
2 ss Worcestershire saus
½ Te pepper - nykvernet
½ Te salt
Preparation
Fjern membranen på undersiden av ribbeina med en tang.
Kombiner rub-ingrediensene i en bolle, og påfør ruben jevnt på ribbenene, hold ca½ av krydderblandingen. Legg plater i en plastpose eller pakket inn i saran og sett dem i kjøleskap over natten.
Dagen etter tar du ribba fra kjøleskapet og klapper ned med gjenværende rub. La den stå i romtemperatur i 30-40 minutter.
Forvarm BS til 200-220ºF for en time.
Hvis du tråkler, bland sammen bourbon med eddik med ½ kopp vann. Varm moppen over lav varme.
Overfør kjøtt til røyker. Stek ribba i ca. 4-5 timer, røyk samtidig med valg av trebisquetter, snu og mopping etter 2 timer. Bytt hyller i Bradley når du mopp.
Tilbered Bour-BQ-sausen mens skivene ryker, så den er klar til påføring på ribba ca 45 min før kjøttet er ferdig.
I en stor kjele smelter du smøret med olje på middels varme. Tilsett løken og fres i ca 5 min, til de begynner å bli gylne. Tilsett de resterende ingrediensene og kok på lav temperatur i ca 40 minutter til det tykner.
Pensle ribba med sausen en eller to ganger i løpet av de siste 45 min til en time med røyking for å få litt glasur. Sett den resterende mengden tilbake på komfyren og la det småkoke i ytterligere 20 minutter til den er redusert med ⅓.
Kjøttet er ferdig når kjøttet bøyer seg lett mellom ribba, og sausen er klebrig og klissete. Skjær den måten du velger - jeg liker å skjære i 2-ribbede porsjoner etter at jeg har latt dem sitte utenfor røykeren i ca 10 minutter.