Smoked Potato Sausage Recipe

Røkt Potetpølse Oppskrift



Denne oppskriften på røkt svensk potetpølse har vært vår families julemiddag i mange generasjoner. Faktisk er dette en fersk pølseoppskrift. Hvis du skal røyke den, bruk riktig mengde Cure #1. Du må kanskje leke litt med vannmengden. Bruk mer eller mindre vann for å få den konsistensen du ønsker. Det vil avhenge av vanninnholdet i potetene. Jeg ender vanligvis med å tilsette omtrent en kopp mer vann, slik at pølsen ikke er for tørr når den er kokt. Du kan fryse, lage mat eller lagre i en avkjølt saltvannslake til den skal brukes. Det vil holde på denne måten i en uke, noe som fungerer for oss siden dette er julaften og nyttårsaften middag.

Ingredients

For ca.15 lbs. totalt med vannet tilsatt

4 kg magert svinekjøtt

4 kg magert biff

4 kg poteter

1½ liter vann

1 flaske hakket løk (2 1/2 oz.)

3 ss salt

1 ss hvit pepper

1 ss allehånde

Preparation

Mal svinekjøtt og biff sammen 2 ganger.

Mal svinekjøtt, biff og oppkuttede poteter én gang sammen.

Bland inn resten av ingrediensene og vann til det er godt blandet.

Stuff i middels tarm.

Mengden vann du trenger vil avhenge av vanninnholdet i potetene dine.

Pølse kan fryses kokt eller oppbevares i en avkjølt saltvannslake til den skal brukes.

Når du lagrer i saltlake, bruk en beholder som er stor nok til å holde pølsen og hold den nedsenket i saltlaken ved å bruke 3T salt med nok vann til å dekke. Salt/vann-konsentrasjonen er omtrent den samme som oppskriften. Med for sterk saltlake vil salt overføres til pølsen via osmose.

Slik vil det holde i en uke.