Røkt Potetpølse Oppskrift
Denne oppskriften på røkt svensk potetpølse har vært vår families julemiddag i mange generasjoner. Faktisk er dette en fersk pølseoppskrift. Hvis du skal røyke den, bruk riktig mengde Cure #1. Du må kanskje leke litt med vannmengden. Bruk mer eller mindre vann for å få den konsistensen du ønsker. Det vil avhenge av vanninnholdet i potetene. Jeg ender vanligvis med å tilsette omtrent en kopp mer vann, slik at pølsen ikke er for tørr når den er kokt. Du kan fryse, lage mat eller lagre i en avkjølt saltvannslake til den skal brukes. Det vil holde på denne måten i en uke, noe som fungerer for oss siden dette er julaften og nyttårsaften middag.
Ingredients
For ca.15 lbs. totalt med vannet tilsatt
4 kg magert svinekjøtt
4 kg magert biff
4 kg poteter
1½ liter vann
1 flaske hakket løk (2 1/2 oz.)
3 ss salt
1 ss hvit pepper
1 ss allehånde
Preparation
Mal svinekjøtt og biff sammen 2 ganger.
Mal svinekjøtt, biff og oppkuttede poteter én gang sammen.
Bland inn resten av ingrediensene og vann til det er godt blandet.
Stuff i middels tarm.
Mengden vann du trenger vil avhenge av vanninnholdet i potetene dine.
Pølse kan fryses kokt eller oppbevares i en avkjølt saltvannslake til den skal brukes.
Når du lagrer i saltlake, bruk en beholder som er stor nok til å holde pølsen og hold den nedsenket i saltlaken ved å bruke 3T salt med nok vann til å dekke. Salt/vann-konsentrasjonen er omtrent den samme som oppskriften. Med for sterk saltlake vil salt overføres til pølsen via osmose.
Slik vil det holde i en uke.