Røkt Tilbake bacon og saltlakeoppskrift
For å tilberede denne røkt bacon og saltlakeoppskriften kan du bruke en hel lend. Uansett hva en hel lend veier. Når du bruker en saltlake, skal den veie 50% så mye som kjøttet som blir kurert.
En gallon vann veier 8 lb, så saltlaken vil kurere opptil 16 pund kjøtt.
Ingredients
1 gallon destillert vann
2½ Tekur #1
1 kopp Morton grovt kosher salt
4 laurbærblad knust
1 kopp mørk brunt sukker
1 Tab granulert hvitløk
1 avrundet flik hel allehånde
1 Avrundet flik hele einebær
1 avrundet flik hele sorte pepperkorn
3 Tab cajun krydder
¼ Kopp ren honning
¼ Cup Jack Daniels
Preparation
Ha alle krydderne bortsett fra kuren og honningen i en 3 liters gryte og tilsett 2 qt av vannet ovenfor.
Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 20 min. Dette får virkelig frem smakene.
La det avkjøles, hell deretter i saltlakebøtta og tilsett resten av vannet.
Rør godt og sett i kjøleskapet til saltlaken er 40ºF.
Tilsett kuren og honning.
Sett nå i ryggstroppene og hold nede med en tallerken.
La herde i 1 uke.
Skyll godt, legg på rist over en rillet panne og legg i kjøleskapet uten lokk over natten.
Når du er klar til å røyke, la kjøttet komme til romtemperatur og varme opp røykeren til 225 graderºF.
Røyk i 3 timer og fjern når IT-en når 145ºF.
La avkjøles ved romtemperatur, pakk inn i plast og legg i kjøleskapet i 48 timer for å la smakene smelte sammen.
Skjær i skiver og nyt.