Røkt Spansk chorizo Oppskrift
Denne oppskriften er for chorizo i den spanske stilen, tørket og herdet. Signaturen chorizo -fargen kommer fra paprika i dette tilfellet, men i meksikansk chorizo er det mer fra chilier.
Ingredients
1 kg svinerumpe
½ kg biff (jeg brukte litt ekstra chuckskrot jeg hadde)
38 G Kosher salt
15 G hvitløk - finhakket
5 G kur nr. 2
5 G hvitt sukker
5 G brunt sukker
3 G oregano
30 g paprika
7,5 G chilipulver
1 G mondo start kultur
100 ml tørr hvitvin (jeg brukte Chardonnay)
Hog casing
Bradley Flavor Bisquettes – Eik
Preparation
Terning svinekjøtt og biff.
Kombiner med alt krydder, krydder, kultur og kur nr. 2 sammen.
Mariner over natten.
Overfør til fryseren, til den er så vidt frossen.
Bløtlegg svinetarmen i ferskvann i 30 minutter og skyll med vann.
Mal kjøtt med grov grad.
Bland grundig med hvitvin til den er godt innlemmet.
Stuff casing og vri inn i lenker.
Steriliser en nål og stikk eventuelle lufthull. Prikk jevnt for å lette tørkingen.
Vei opp Chorizo og noter originalvekten.
Fermenter chorizo ved 65–75 °F i 90 % relativ fuktighet i 48 timer.
Kaldrøyk chorizo i 4 timer med eikebisquetter.
Tørk Chorizo ved 50–60 °F og 80–85 % relativ luftfuktighet den første uken, deretter 75 % fuktighet den siste uken.
Tørk til 35-50 % av den opprinnelige vekten er tapt, bør ta ca. 2 uker å tørke.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now