Røkt Svinekjøtt souvlaki Oppskrift
Denne røkt svinekjøtt souvlaki er full av smak. Server den med gresk salat, ris eller på pitabrød.
Ingredients
1½ til 2 pund beinfri svinekamstek
¼ kopp rødvinseddik
¼ kopp olivenolje
1 ss salt
1½ ss ferskkvernet sort pepper
2 ss hvitløkspulver
2 ss paprika
2 ts oregano
2 ts sukker
Trespyd
Bradley Flavor Bisquettes – Lønn eller eik
Preparation
Skjær svinekam i jevnstore 1-tommers terninger.
Bland sammen de resterende ingrediensene for å lage souvlaki rub/paste.
Legg svinekjøttet i terninger i en stor bolle og tilsett souvlaki-pastaen. Kast kjøttet slik at alt er belagt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bløtlegg trespyd i vann i 20-30 minutter
Tre de marinerte svineterningene på spydene. Plasser spydene side ved side på røykstativ, pass på at de ikke berører hverandre.
Start røykeapparatet med valgfrie trebisquetter (lønn eller eik fungerer veldig bra!). Bring røykeren opp til en temperatur på 250 °F.
Plasser svinespydene i røykemaskinen og stek til den indre temperaturen når 155 °F, ca. 2½ time.
eple
Tre
En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.
Shop Now