Røkt ærlig matlaging Chorizo Oppskrift
Denne røkt ærlige matlaging chorizo er for meksikansk chorizo i stedet for spansk. Det er mange alternativer i begge tilfeller, men jeg vet ikke noe om å lage spansk chorizo. På den meksikanske siden er det imidlertid noen få jeg har brukt. Dette er den jeg vanligvis bruker som utgangspunkt. Når du er klar, kan du la den sitte i noen timer slik at smakene smelter sammen. Imidlertid synes jeg det er deilig like etter å ha laget også. Vil oppbevare i kjøleskapet i noen dager, og det fryser pent.
Ingredients
1,10 Lb eller 500 gram kvernet svinekjøtt
1 ss spisskummen frø
1 ts korianderfrø
5 hele nellik
2 laurbærblader
¼ ts malt kanel
½ ts oregano
½ ts timian
1 ss granulert hvitløk
1 ts havsalt
5 hele pepperkorn (eller ½ ts malt svart pepper)
Rist (valgfritt) stjernemerkede elementer separat, mal deretter og bland alt.
Legg så til:
2 ss ancho chile pulver ELLER erstatning med en kombinasjon av
2 ss paprika blandet med ½ ts cayennepulver ELLER
2 ss paprika blandet med 1 ts rød chilipulver
3 ss. eplecidereddik (kan erstattes med rødvinseddik)
Preparation
Rist chiliene på hver side i en tørr stekepanne som er varmet opp på hver side i omtrent 10 sekunder eller bare til de begynner å blåse.
Fyll pannen med nok vann til å dekke chilien. La varmen stå på til vannet begynner å koke.
Slå deretter av varmen og la chilien trekke til den er myk, ca 30 minutter.
Etter at chilien er fuktig, tøm av vannet og legg chili og eddik i en blender, og tilsett også hakket løk og hakket hvitløk. Puré til en jevn, knallrød pasta er dannet (kan tilsette en skvett vann eller eddik hvis den er for tørr til å blandes). Det vil se ut som ketchup.
Tilsett chilipuréen i det kvernede svinekjøttet, sammen med resten av krydderne. Bland godt.
For å teste smakene, klem av en liten bit og stek den i en panne i et minutt eller så. Smak på den og tilsett mer krydder om nødvendig.
La det stå i noen timer så smaken smelter sammen.