Røyker Majas Oppskrift
Denne røkt Majas Hurka-oppskriften er min tak på en oppskrift fra boken “The Pølse-lage kokebok”, av Jerry Predika. Majas Hurka er et ungarsk begrep som betyr "ikke engang spør hva dette er laget av, bare spis det." Jeg er bare Kiddin '. Faktisk er "Majas Hurka" ungarsk for varm leverpølse. Men jeg erstattet svinekjøtt med elg lunger. Lungene smaker noe som lever, og pølsen går bra med egg, poteter eller kål. I England kaller folk lungene "lys". Kjøttet vil slipe og sånt bedre hvis du kjøler det etter matlaging. Ungarere pleier å si at Hurka ser legitime ut og at de savner det mye. Det er ganske smak og ser ut som en boudin.
Ingredients
2 Lb - svinekjøtt rumpe
2 Lb - lever
2 Lb - lunger
2 ss - salt
1 kopp ukokt ris
2½ kopper - biffbuljong
2 store løk
½ Lb - smult eller matfett
1 ss - pepper
1 ts - merian
Preparation
Kok lever og lunger sammen med 1 ss salt.
Skyll og sett til avkjøling.
Kok ris i oksebuljongen.
Hakk løk og stek til den er myk.
Kombiner alle ingrediensene, unntatt ris, og mal gjennom en fin tallerken.
Tilsett ris, bland godt og legg i svinetarmer.
Kok pølse i 10 minutter, og stek eller stek.