Røkt Trukket svinekjøtt Oppskrift
Denne oppskriften blir av mange omtalt som "det best røkte trukket svinekjøttet jeg noensinne har smakt". Det er flott rett ut av røykeren, men noen sier at det er enda bedre dagen etter, ettersom røyk- og barksmaken tilfører interiørkjøttet etter å ha trukket. De fleste som har hatt det trukket svinekjøttet mitt, bestilte aldri svinekjøtt igjen når de spiser ut. Å si at restaurant trukket svinekjøtt er en svikt fra denne oppskriften.
Ingredients
Gni ingredienser:
⅛ Kopp salt
½ Kopp brunt sukker
½ Kopp hvitt sukker
3 Tbsp chilipulver
2 Tbsp paprika
1 ½ Tbsp svart pepper
1 ½ Tbsp løkpulver
1 ½ Tbsp Hvitløkspulver
1 ½ Tbsp malt spisskummen
½ Tbsp kajennepeper
1 Tbsp Aksent
½ Ts kanel
½ ts kokos
⅛ Kopp gul sennep til belegg av svinekjøtt
1 (6-8 pund hel, svinekjøtt)
Ingredienser for eddiksaus:
½ Kopp eplecidereddik
½ Tbsp mørk brunt sukker
1 Tsp ketchup
1 Tsp Texas Pete's
¼ Tsp røde pepper flak
¼ Tsp malt svart pepper
¼ Tsp kosher salt
Preparation
Sikt alle rub-ingrediensene i en middels bolle og bland godt. Sette til side. Skjær alt ytre fett fra svinerumpe. Dekk rikelig alle sider av steken med sennep.
Dekk det hele med rub og masser det forsiktig inn.
Pakk inn i plastfolie og avkjøl i 12 til 24 timer.
Still inn røyketemperaturen til 250ºF (121,1ºC). Når røykeren kommer opp til temperatur, legg uinnpakket svinerumpe i røykemaskinen. Sett ventilasjonsåpningene til ½ åpen. Slå på røykgeneratoren de første 4 timene av kokken med hickory. Skru så opp røykeren til 280ºF (137,8ºC).
Kok i ca. 2 timer per pund, til den indre temperaturen når 204ºF (95.6ºC).
Ta et telt i tinn fra røykeovnen og la det hvile i 30 min. Fjern stanniol og trekk med gafler. Dryss over ½ kopp eddiksaus og bland godt.
Tjene.
Hickory
Tre
Den sterke og søte smaken av Hickory Bisquettes gjør den til en av de mer populære treslagene for røyking, og passer spesielt godt sammen med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, vilt, vannfugler, nøtter og ost.
Shop Now