Røkt Quiche Lorraine Oppskrift
Røkt Quiche Lorraine er en klassisk fransk oppskrift som får en ny smak når du bruker røkt bacon. Den er perfekt til brunsj og kan serveres varm eller kald. Og på toppen av det er den frysevennlig og kan lages på forhånd.
Ingredients
24 Mini terteskjell - frosne
200 g bacon
¾ kopp sveitserost, strimlet
2 grønne løk - finhakket
4 egg
1¼ kopper melk
1 ts dijonsennep
½-2 ts chiliflak (valgfritt)
1-2 ts røkt paprika
¼ ts salt
¼ ts malt svart pepper
Preparation
Stek baconet i strimler på en stor panne, til det er sprøtt.
Tøm baconet på et papirhåndkle og smuldre det når det er kjølig nok til å håndtere.
Fjern terteskjell fra fryseren for å tine litt mens du forbereder røren.
Forvarm ovnen til 375°F.
Bland sammen bacon, sveitserost og grønn løk i en bolle.
Fordel blandingen mellom terteskjellene.
Visp sammen egg, melk, sennep, chiliflak, røkt paprika, salt og pepper.
Hell eller øs eggeblandingen i hvert terteskal.
Stek i ovnen i ca 30 minutter, eller til egget er satt i midten og skallene har fått litt brun farge.
Nyt!