Røkt Carnitas av svin med tropisk guacamole-oppskrift
Røkt svinekjøtt Carnitas er en av de beste måtene å tilberede svinekjøttskulder, rumpe eller blad. Kjøttet er mørt og saftig inni og sprøtt i kantene. Sammen med fersk guacamole er rett og slett uimotståelig.
Ingredients
1 svinestek (rumpe, skulder eller blad)
3 ss sukker
2 ss salt
2 ts malt svart pepper
2 ts hvitløkspulver
2 ts tørr oregano
2 ts malt chipotlepulver
2 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
3 avokadoer
1 lime – juicet
1 middels tomat - i terninger
½ Ananas - skrelles og kjernehus
2 Jalapenopepper - kjernet ut og hakket
12 myke tortillaskjell (eller flere) - mel eller mais
Preparation
Lag ruben ved å blande sammen sukkeret og alle krydderne. Gni sjenerøst krydderblandingen over hele svinesteken.
Sett røykeren til 225ºF ved å bruke valgfrie trebisquetter.
Røyk svinesteken til den når en innvendig temperatur på 195 graderºF. Dette kan ta 14-18 timer, avhengig av utetemperaturen.
Trekk svinekjøttet i tynne strimler, kast fett og bein.
Lag den tropiske guacamole ved å fjerne kjøttet av avokadoene og ha det i en middels stor bolle. Mos med en gaffel eller potetstapper. Press limesaften og rør den inn i den moste avokadoen. Rør inn tomat i terninger, ananas og hakket jalapenopepper.
Lag carnitas ved å legge litt pulled pork på et mykt tortillaskall. Hell litt tropisk guacamole på toppen.