Smoked Carnitas with tropical guacamole

Røkt Carnitas av svin med tropisk guacamole-oppskrift



Røkt svinekjøtt Carnitas er en av de beste måtene å tilberede svinekjøttskulder, rumpe eller blad. Kjøttet er mørt og saftig inni og sprøtt i kantene. Sammen med fersk guacamole er rett og slett uimotståelig.

Ingredients

1 svinestek (rumpe, skulder eller blad)

3 ss sukker

2 ss salt

2 ts malt svart pepper

2 ts hvitløkspulver

2 ts tørr oregano

2 ts malt chipotlepulver

2 ts malt spisskummen

2 ts malt koriander

3 avokadoer

1 lime – juicet

1 middels tomat - i terninger

½ Ananas - skrelles og kjernehus

2 Jalapenopepper - kjernet ut og hakket

12 myke tortillaskjell (eller flere) - mel eller mais

Preparation

Lag ruben ved å blande sammen sukkeret og alle krydderne. Gni sjenerøst krydderblandingen over hele svinesteken.

Sett røykeren til 225ºF ved å bruke valgfrie trebisquetter.

Røyk svinesteken til den når en innvendig temperatur på 195 graderºF. Dette kan ta 14-18 timer, avhengig av utetemperaturen.

Trekk svinekjøttet i tynne strimler, kast fett og bein.

Lag den tropiske guacamole ved å fjerne kjøttet av avokadoene og ha det i en middels stor bolle. Mos med en gaffel eller potetstapper. Press limesaften og rør den inn i den moste avokadoen. Rør inn tomat i terninger, ananas og hakket jalapenopepper.

Lag carnitas ved å legge litt pulled pork på et mykt tortillaskall. Hell litt tropisk guacamole på toppen.