Wild West Jerky Recipe

Røkt Wild West Jerky OppskriftTilfredsstille snack -suget med vår røkt Wild West Jerky -oppskrift! Denne ømme, salte godbiten er fullpakket med smak, takket være en blanding av røykfylte krydder og langsom røyking, noe som gjør det til det perfekte valget for en snacks på farten eller et proteinpakket tillegg til favorittoppskriftene dine.

Ingredients

Krydder og andre ingredienser for 5 lbs. (2,25 kg):

3 ss (45 ml) Bradley Honey Cure (Ikke bruk mer enn denne mengden)

4 ts (20 ml) pepper, svart

2 ts (10 ml) hvitløkspulver

1 ts (5 ml) MSG (valgfritt)

1 ts (5 ml) flytende røyk (valgfritt)

1 ts (5 ml) kajennepeper

1 ts (5 ml)) koriander

1 ts (5 ml) chilipulver

6 ss (90 ml) soyasaus

4 ts (20 ml) Worcestershiresaus

1½ kopper (360 ml) eplejuice

4 kopper (960 ml) kaldt vann

Merk: Hvis kjøttet veier enten mer eller mindre enn 2,25 kg, må mengden kurblanding som påføres være proporsjonal med vekten. For eksempel, hvis vekten av kjøttet er 1,15 kg, må hver ingrediens, inkludert Bradley Cure, kuttes i to.

Preparation

Begynn med kjøttbiter, i stedet for med kjøtt som er kuttet i biffer eller koteletter. (Biffer og koteletter skjæres på tvers av kjøttet. Dette gjør dem uegnet for rykk.)

Avkjøl kjøttet grundig. Kaldt kjøtt er lettere å kutte, og hemmer bakterievekst.

Skjær fettet fra kjøttet. Det er umulig å fjerne fettstripene som er marmorert inn i kjøttet, men du bør fjerne alt fett du kan.

Bruk en lang skjærekniv eller en elektrisk kjøttskjærer til å skjære 7 mm tykke strimler. Gjør strimlene 1 til 2 tommer (2,5 til 5 cm) brede. Skjær kjøttet med kornet, ikke på tvers av kornet. Hvis kjøttet skjæres på tvers av kornet, blir det for skjørt etter at det tørker. Du kan finne ut om du har kuttet remsen riktig med kornet ved å trekke i endene av remsen. Hvis du har kuttet den skikkelig med kornet, vil stripen strekke seg; hvis ikke, vil muskelfibrene skille seg, og stripen rives.

Avkjøl kjøttet igjen mens du tilbereder krydderblandingen.

Bland sammen og rør krydderblandingen godt til alle ingrediensene er oppløst.

Avkjøl blandingen godt.

Tilsett kjøttstrimlene og rør dem av og til, spesielt de første timene med herding. Avkjøl over natten.

I løpet av morgenen den andre dagen, bruk et dørslag for å tømme spekevæsken fra kjøttet. Ikke skyll!

Tørking og røyking av jerky:

Heng strimlene, legg strimlene på røykstativ, eller legg dem i netting-røykekurver. (Trådkurver er å foretrekke. Ved å henge strimlene kan mer av produktet bearbeides, men bruk av kurver gjør behandlingen enklere og raskere.) Et termometer er ikke nødvendig for biff, svinekjøtt eller andre typer kjøtt hvis de foreslåtte høye temperaturene og lange behandlingstidene følges. Du kan bruke en vanlig røyker med en varmekilde inni.

For å lette tørkingen bør røykspjeldet være helt åpent.

Tørk ved 140 °F (60 °C) uten røyk til overflaten er tørr. Dette vil kreve minst en time. Hvis strimlene er på netting, snu dem etter 30 til 45 minutter for å unngå å feste seg.

Øk temperaturen til 160 °F (71 °C), og røyk i 2 eller 3 timer.

Øk temperaturen til 175 °F (80 °C) – for fjærfe, øk temperaturen til 185 °F (85 °C) – og fortsett å tørke uten røyk til du er ferdig. Dette siste tørke- og koketrinnet vil kreve omtrent tre timer. Når jerkyen er ferdig, vil den være omtrent halvparten av tykkelsen av raw jerkyen, og den vil se ut til å ha mistet omtrent 50 % av vekten. Den rykkete vil ikke knipse når den bøyes, men noen av muskelfibrene vil frynse seg. Hvis jerkyen tørkes til den smekker når den bøyes, får jerkyen lengre holdbarhet, men den blir ikke like smakfull.

La jerkyen avkjøles til romtemperatur, og frys den enten ned eller avkjøl.

Merk: Hvis saltsmaken er for mild, tilsett ca. 1 ts salt til ingredienslisten neste gang du lager dette produktet. Hvis saltsmaken er for sterk, reduser mengden Bradley Cure med ca. 1 ts.