Boulangère Poteter
Dan Shahin
Plasser boulangère -potetbrettet rett under kjøttet for å fange dryppene og juice under kokken som bare vil tilføre den deilige smaken.
Plasser boulangère -potetbrettet rett under kjøttet for å fange dryppene og juice under kokken som bare vil tilføre den deilige smaken.
Ingredients
6 store voksaktige poteter, som Desiree, skrelt og i tynne skiver 3 løk, i tynne skiver
Blader fra 1 haug med timian
600 ml fond - hvis dette er en siderett, kan du matche dette med det du lager, vil hvilken som helst fond fungere
25 g smør
Blader fra 1 haug med timian
600 ml fond - hvis dette er en siderett, kan du matche dette med det du lager, vil hvilken som helst fond fungere
25 g smør
Preparation
Legg poteter og løk grovt i et brett i et brett eller et fat, du kan gjøre dette som hele individuelle lag av hvert eller lag 1 og 1 på rad for å lage blandede lag. Mellom hvert lag, dryss litt timianblader en klype salt og et par vendinger med sort pepper.
Hell forsiktig over kraften, da det vil ta et øyeblikk å sive gjennom sprekker av potet og løk.
Tilsett klyper smør spredt over toppen.
Røykemetode
Sett røyken på 110C og når den er oppe i temperaturen, slå på røyken. Vi brukte epletrebisquetter, men du kan bruke hvilken Bradley Flavor Bisquette du måtte ønske. Vi foreslår at hvis dette blir servert som tilbehør, er retten ganske allsidig, så du kan bare røyke den med hvilken som helst smaksbisquette du bruker til hovedretten. Det er også ganske fint hvis du gjør dette, å plassere Boulangère-potetbrettet rett under kjøttet for å fange opp dryppene og saftene under kokingen, noe som bare vil gi den deilige smaken.Røyk i 3-4 timer til toppen er sprø og har fått en fin gyllen farge og potetene er deilig myke og saftige.