Bradley Røkt løk Terte
Et sterkt, etter jules ønske om å spise enkel mat drev meg til å prøve å røyke den ydmyke løken.
Ingredients
(Gjør 8)
for fyllet:
800 g røkt løk, i tynne skiver
30 g smør
1-2 ts mykt brunt sukker
6 ss hvit balsamicoeddik
100 g sterk cheddar, smuldret
haug med gressløk, finhakket
en klype cayennepepper
salt pepper
til bakverket:
200 g vanlig mel
100 g smør
klype salt
1 egg
8 x 9 cm tartelettformer med løs bunn
Preparation
Nok av kalkun, poteter kokt i gåsefett, Stilton og portvin... la oss gå tilbake til det grunnleggende. Løk er så søt og smakløs når den kokes sakte for en suppe eller terte - jeg trodde den bare kunne forbedres ved lett røyking og tilsetning av noe av den sterke, Quickes Cheddar som er igjen fra juleostbordet. Disse herlige tartelettene er perfekte som forrett, eller lett lunsj med salat.
Røyk mer løk enn du trenger, og bruk dem i supper eller gryteretter for å legge til en røykaktig tone til andre retter.
Denne oppskriften er for individuelle tarteletter, men kan, hvis du foretrekker det, lage en terte i familiestørrelse.
Metode:
Røyking av løk:
Fjern skinnet, halver det og fordel det over et Bradley Smoker-rist.
Fyll stabelen med eikebisquetter.
Når varmen slår av, røyk løken i 30 minutter (eller i en time hvis du ønsker en mer intens smak), utsiden blir lett røykbrun.
Smelt smøret i en stor kjele, tilsett tynne skiver, røkt løk, sukker og hvit balsamicoeddik, rør. Smak til med salt og pepper og stek forsiktig i ca 30 minutter, rør ofte, til løken er myk og klissete og væsken har fordampet. Sett til side til avkjøling.
Til bakverket:
Ha melet, saltet og smøret i en foodprosessor og kjør det til blandingen.
Tilsett nå egget og bearbeid til deigen begynner å kule, stopp umiddelbart.
Pakk inn i matfilm og avkjøl i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Skjær deigen i 8 like deler og rull hver veldig tynt for å kle terteformene.
Kutt bort overflødig bakverk og prikk bunnene med en gaffel.
Plasser tartelettene på bakepapir og stek i 10 minutter, eller til overflaten av bakverket ser tørt ut.
Ta ut av ovnen.
Hell litt avkjølt løkblanding i hver og stek i ytterligere 15-20 minutter til deigen er gylden og løken rykende varm.
Ta ut av ovnen, løft forsiktig fra formene, og dryss over smuldret cheddar og finhakket gressløk.
Tilsett nå en liten dryss av cayenne og server umiddelbart.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now